Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Elmaradt a várttól a munkaerőpiaci adat

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. szeptember 6.   14:39

Kitart az elmúlt napok jó hangulata a tengerentúli részvénypiacokon, a határidős indexek 0,3-0,5% közötti pluszban tartózkodnak. Az előző havi 164 ezerrel és az elemzők által várt 160 ezerrel szemben összesen 130 fővel nőtt a nem-mezőgazdasági foglalkoztatottak száma az USA-ban,...

Kitart az elmúlt napok jó hangulata a tengerentúli részvénypiacokon, a határidős indexek 0,3-0,5% közötti pluszban tartózkodnak.

Az előző havi 164 ezerrel és az elemzők által várt 160 ezerrel szemben összesen 130 fővel nőtt a nem-mezőgazdasági foglalkoztatottak száma az USA-ban, ráadásul az előző két hónap adatait is 20 ezer fővel lefelé korrigálták. Ez egyrészről arra utalhat, hogy valóban kezd telítődni az amerikai munkaerőpiac, másrészről annak is a jele, hogy egyes szektorokban (például az iparban csupán 3 ezer fős bővülés volt) kevésbé nő a foglalkoztatottság vagy akár már csökken (kiskereskedelemben 7-ik hónapja). A munkanélküliségi ráta 3,7%-on stagnált, míg az átlagos órabérek 3,2%-kal emelkedtek év/év alapon felülmúlván a 3%-os várakozást. Ezek továbbra is stabil összképről árulkodnak. Összességében a mostani adat nem jelent még változást abban, hogy továbbra is feszes az amerikai munkaerőpiac, ami megtámogatja a belső fogyasztást. Viszont a Fed-nek egy okkal több lehet arra, hogy inkább a lazább monetáris politika irányába hajoljon. A hírekre a dollár enyhe gyengüléssel reagált.

A munkaerőpiaci adatokkal azonban még nem értek véget az izgalmak a mai napra, ugyanis magyar idő szerint 18:30-tól Jerome Powell, Fed elnök mond beszédet Zürichben, amit kiemelt figyelemmel kísérnek a befektetők. Powellnek most lesz utoljára esélye arra a szeptember 17-18-ai kamatdöntés előtt, hogy felvázolja a piacnak a Fed által helyesnek tartott monetáris politikai irányvonalat. Az újabb 25 bázispontos kamatcsökkentés mind a Fed jegybankárok legutóbbi kommentárjai, mind a piaci várakozások szerint erősen valószínű, a fő kérdés az ezt követő folytatás. Ha Powell igyekszik lehűteni az ezt követő kamatcsökkentési várakozásokat, az minden bizonnyal csalódást okozhat a részvénypiacnak, illetve dollárerőt hozhat. Ha azonban továbbra is a komoly lefelé mutató kockázatokat hangsúlyozza, az segíthet tovább fűteni az elmúlt napok részvénypiaci rallyját. A két szcenárióból az utóbbi tűnik valószínűbbnek, annak fényében, hogy mind az eurozóna, mind Kína gazdasága tovább gyengélkedtek az utóbbi hetekben, sőt érkezett egy kifejezetten gyenge amerikai feldolgozóipari index is.

Az AutoWallis és a Waberer’s is bekerül a régiós indexbe
ELEMZÉS

Az AutoWallis és a Waberer’s is bekerül a régiós indexbe

Szeptember 23-ól lépnek életbe a régiós CECE index...

Élelmiszerár-sok(k)
AGRÁR SAROK

Élelmiszerár-sok(k)

Statisztikákkal ugyan nehéz alátámasztani, de nincs olyan, akinek ne lenne ismerőse, aki a határokon túli boltokba jár vásárolni. Pláne nincs...

2024. szeptember 16.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben