Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Választás, vagy nem választás…

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. szeptember 3.   09:47

Erste kommentár Erste Kommentár: Választás, vagy nem választás… Választás, vagy nem választás, ez itt a kérdés! Ugyan Johnson nem akar időközi választást, de ha a képviselők...

Erste kommentár

Erste Kommentár: Választás, vagy nem választás…


Választás, vagy nem választás, ez itt a kérdés! Ugyan Johnson nem akar időközi választást, de ha a képviselők megszavazzák Corbyn javaslatát, akkor október 14-re kiírja a parlamenti választásokat. Az ellenzék január 31-ig tolná a kilépés dátumát, abban az esetben, ha október 19-ig nincs megállapodás az EU-val. Sőt ha az EU más időpontot javasol, akkor azt el kellene fogadni kritika nélkül. Szerintünk nagy a valószínűsége, hogy ezt meg fogják szavazni a képviselők, amelyre Johnson ki fogja írni a választásokat. Az általános parlamenti választások fő témája pedig nyilván a megállapodás nélküli kilépés lesz. Szerintünk az angol választók nem akarnak megállapodás nélküli kilépést, de valószínűleg munkáspárti kormányt sem. Ennek a szituációnak a nyertesei pedig a liberálisok lehetnek, ami nem tűnik egy rossz forgatókönyvnek. Talán ezért láthatjuk azt, hogy a font ugyan gyengül, de egyelőre elég távol van a történelmi mélyponttól. Persze ez valószínűleg nem fogja meggátolni abban, hogy az elkövetkező hetekben tovább gyengüljön.


A mai napon a gyenge kezdés ellenére a DAX-nak és a BUX-nak is inkább oldalaznia kellene a technikai kép alapján.

Akadoznak a kereskedelmi tárgyalások

Ma visszatérnek a hosszúhétvégéről az amerikai részvényindexek. A határidők állása szerint kisebb mínusszal kezdhetik majd a kereskedést, bár délutánig még sok minden változhat.


Az ügyhöz közel álló források szerint nehezen tud dűlőre jutni az USA és Kína a szeptemberre tervezett személyes kereskedelmi tárgyalást illetően, miután Kína nehezményezi azt, hogy Trump szeptembertől újabb importvámokat vetett ki. A források szerint erős a bizalmatlanság a két fél részéről és egyáltalán nem olyan rózsás a helyzet, mint ahogyan azt Trump nemrég bizonygatni próbálta.

Eseménytelen nap az ázsiai börzéken

Nem mutattak érdemi elmozdulást a vezető ázsiai részvényindexek a mai kereskedés során. A Nikkei stagnált, míg Shanghai index és a Hang Seng 0,1%-kal esett. A vezető hír a kereskedelmi tárgyalások felől érkező kisebb negatívum volt, miszerint egyelőre nem tudnak megállapodni a felek a folytatásában.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a negatív tartományban voltak, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX pluszban volt.

A MOL augusztusi marzsai vegyesek

A MOL augusztusban 5,4 dollár/hordó finomítói marzsot ért el, míg a petrolkémiai árrés 402 euró/tonna lett. Ez megfelel az idei júliusi szintnek, amikor a finomítói marzs 5,9 dollár/hordó, míg a petrolkémiai marzs 372 euró/t volt. Tavaly augusztusban azonban jobbak voltak a marzsok, legalábbis a finomítás: 7,5 dollár/hordó, illetve 389 euró/tonna. Véleményünk: A hír semleges a részvényárra nézve. Az IMO2020-as új szabvány életbe lépésével a finomítói marzsok emelkedésére számítunk.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben