Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az MNB-re és az MSCI-ra figyelünk ma

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. augusztus 27.   09:13

Erste kommentár A nemzetközi hangulaton túl két fontosabb esemény hathat ma a magyar piacra. Az egyik az MNB kamatdöntő ülése, melyen meglepő lenne a monetáris politikai változás. A kamatokat várhatóan szinten tartja a...

Erste kommentár

A nemzetközi hangulaton túl két fontosabb esemény hathat ma a magyar piacra. Az egyik az MNB kamatdöntő ülése, melyen meglepő lenne a monetáris politikai változás. A kamatokat várhatóan szinten tartja a jegybank, a kiszorítani kívánt likviditás nagyságáról pedig majd csak a szeptemberi ülés alkalmával kell döntést hoznia a jegybanknak.


A másik esemény az MSCI index negyedéves átsúlyozása lesz, melynek időpontja többször is változott. A feltörekvő piaci indexben Szaúd-Arábia súlya 1,45%-ról 2,83%-ra emelkedik, a kínai A sorozatú részvények pedig elméleti súlyuk 15%-át kapják meg a korábbi 10% helyett, így a feltörekvő piaci indexen belül 2,46%-ra emelkedik a súlyuk az MSCI augusztus eleji kalkulációja alapján. Ezek az átrendeződések a mai záró szakaszban eladói nyomást okozhatnak a többi feltörekvő piac vonatkozásában.

Most éppen meg akarnak egyezni

A múlt pénteki nagy esést követően Trump a hét elején igyekezett megnyugtatni a piacokat, ami az amerikai részvényindexek teljesítményében is megmutatkozott.  A Dow és az S&P500 1,1%-kal, a Nasdaq 1,3%-kal emelkedett.


Donald Trump tegnap a G7 csúcs zárónapján azt nyilatkozta, hogy jelenleg jobbak egy potenciális kereskedelmi megállapodás esélyei, mint bármikor az eddigiek során. Ezt ugyan a kínai média egy vezető személyisége cáfolta, valamint a kereskedelmi tárgyalásokhoz közel álló személyek szerint sem történt érdemi előrehaladás az utóbbi hetekben. Az elnök mindenesetre rég nem látott pozitív hangnemet ütött meg, ami szokásos tárgyalási stratégiájának része. Eközben Liu He, aki a kínai fél részéről vezeti a tárgyalásokat szintén pozitívabb hangnemet ütött meg kínai felszólalása során, ahol azt emelte ki, hogy nyugodt körülmények között szeretnék megoldani a problémát. A hírekre kisebb megnyugvás volt tapasztalható a vezető részvénypiacokon, noha hosszabb távú következtetéseket a fenti eseményekből még nem érdemes levonni.


572 millió dollárt kell fizetnie a Johnson & Johnson-nak Oklahoma állam számára, miután a bíroság úgy találta, hogy a cég rábírta az ottani orvosokat, hogy a szükségesnél sokkal több opioid fájdalomcsillapítót írjanak fel a pácienseknek. Amerika szerte sok ember vált függővé ezen szerektől, így most több állam is a gyógyszergyártókon igyekszik behajtani az ezzel járó többletköltségeket, akiknek valóban lehet felelőssége a kialakult helyzetben. A kiszabott bírság ellenére a Johnson & Johnson kissé fellélegezhetett, ugyanis Oklahoma állam 17,5 milliárd dolláros kártérítést követelt. Piaczárás után 2%-kal emelkedett az árfolyam. A hír egyébként a Teva-nak is enyhén pozitív lehet, ugyanis a J&J-hoz hasonlóan érintett az ügyben. Fontos azonban megjegyezni, hogy az államok többségében már perbe fogták az érintett gyógyszercégeket, így ezek kimenetelétől függően még mindkét irányba változhat a kép.


Kézhez kapta első beidézését a Boeing a 737 Max-szal kapcsolatban. Az orosz Avia Capital Services-nek nem volt elég a vállalat által felajánlott kompenzáció, így bíróság elé vitte az ügyet.

Nőtt a kínai vállalatok profitja

Megnyugvás és emelkedés jellemezte az ázsiai piacokat, miután enyhültek a kereskedelmi feszültségek. A Nikkei 1%-ot, a Hang Seng 1,3%-ot emelkedett, míg a Hang Seng 0,3%-ot csökkent.


Júliusban a kínai ipari vállalatok profitja 2,6%-kal bővült az egy hónappal ez előtti 3,1%-os csökkenés után.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben