Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hanyatló német GDP

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. augusztus 14.   10:10

A házelnök megakadályozná a parlament felfüggesztését Nagy kilengésekkel, de a délutáni rallinak köszönhetően emelkedéssel zártak tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 0,3%-ot, a DAX 0,6%-ot, a CAC40 pedig 1,0%-ot...

A házelnök megakadályozná a parlament felfüggesztését

Nagy kilengésekkel, de a délutáni rallinak köszönhetően emelkedéssel zártak tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 0,3%-ot, a DAX 0,6%-ot, a CAC40 pedig 1,0%-ot emelkedett.


Az előzetes második negyedéves adatok alapján a német GDP 0,1%-kal esett vissza az előző negyedévhez képest, ami összhangban van az elemzői várakozásokkal. A GDP bontása egyelőre még nem ismert, de feltehetőleg az ipari termelés és az építőipar visszaesése áll mögötte. A negyedév/negyedév alapú csökkenés ellenére munkanaphatással igazítva 0,4%-kal nőtt a GDP a tavalyi évhez képest, ami viszont felülmúlta a várt 0,1%-os növekedést.


A brit parlament házelnöke, John Bercow kijelentette, hogy nem lesz hajlandó felfüggeszteni a parlamenti ülésszakot és minden erejével ennek megakadályozásán fog dolgozni. A parlament felfüggesztése taktikai húzás lehetne Boris Johnsontól, mert így a parlament megkerülésével lehetne rendezetlen Brexitet megvalósítani, ugyanis a parlament már többször is elhatárolódott a hard Brexit lehetőségétől.


Az olasz felsőház egyelőre még nem tűzte napirendre a bizalmatlansági indítvány szavazásának időpontját. A kérdésről augusztus 20-án, a miniszterelnök meghallgatását követően fognak dönteni. Úgy tűnik, a Liga is hajlik arra, hogy elfogadja az Öt Csillag javaslatát és még az előrehozott választást megelőzően radikálisan, 945-ről 600 főre vágják vissza a parlamenti képviselők számát. Ezzel megvalósulhatna a régóta húzódó parlamenti reform.

Mérsékelt növekedés a Lufthansánál

Júliusban a Lufthansa utasforgalma 3,3%-kal 14,6 millió utasra emelkedett. A kapacitáskihasználtság 0,6 százalékponttal 86,9%-ra javult. Az utazási szezon miatt a nyári hónapok a legfontosabbak a légitársaságoknak, nyereségük jelentős részét ebben a néhány hónapban termelik ki.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben