Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Előrehozott választások jöhetnek Olaszországban

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. augusztus 9.   10:14

Gyakorlatilag felbomlott az olasz kormány Erőteljes emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A FTSE100 1,2%-ot, a DAX 1,7%-ot, a CAC40 pedig 2,3%-ot emelkedett. Tegnap gyakorlatilag felbomlott az olasz kormány. A Liga vezetője, Matteo Salvini szerint...

Gyakorlatilag felbomlott az olasz kormány

Erőteljes emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A FTSE100 1,2%-ot, a DAX 1,7%-ot, a CAC40 pedig 2,3%-ot emelkedett.


Tegnap gyakorlatilag felbomlott az olasz kormány. A Liga vezetője, Matteo Salvini szerint előrehozott választásokra van szükség, mert már nincs meg a kormánykoalíció támogatása. Egy előrehozott választáson, melyre olasz lapértesülések szerint október 23-án kerülhetne sor, a Liga akár egyedül is képes lenne abszolút többséget szerezni, így nem lenne szüksége koalíciós partnerre. Ebben az esetben pedig egy erőteljesen expanzív, az uniós előírásokat figyelmen kívül hagyó olasz költségvetési politika jöhetne, ami jelentős kockázatokat hordoz magában az amúgy is magas, 130%-os GDP arányos eladósodottság mellett.


Luigi di Maio, az Ötcsillag vezetője is készen áll az előrehozott választásokra, azonban ezt megelőzően egy parlamenti reformot szeretnének végrehajtani, hogy csökkentsék a parlamenti képviselők számát.


A Reuters információi szerint speciális, klíma beruházási kötvényeket bocsáthat ki Németország. Ezek olyan államkötvények lennének, amelyekből a befolyt pénzt célzottan klímavédelmi beruházásokra fordítanák. A pénzügyminisztérium hivatalosan nem kommentálta az erről szóló információkat. Németország évek óta többletes költségvetéssel rendelkezik, így az új kötvények kibocsátása jelentős változást jelentene a német fiskális politikában. A kormány a szeptember 20-i ülésén dönthet a kérdésről.


Fejek hullottak a török jegybanknál. Miután néhány hete lecserélték a jegybankelnököt, most kilenc magasrangú vezetőt fokoztak le, többek között a vezető közgazdászt és a kockázatkezelésért felelős igazgatót is.

Készülődik valami a Bayernél?

Két közelgő tárgyalást is elhalasztottak az USA-ban, melyek a Bayer által felvásárolt Monsanto rákkeltő gyomirtójával kapcsolatosak. Ez esetleg annak a jele lehet, hogy a cég megpróbál peren kívül megegyezni az érintettekkel. Ez persze nem ígérkezik egyszerűnek, mivel több, mint 18.400-an perlik a céget. Ha azonban a próbálkozást mégis sikert koronázná, az egy nagyon fontos bizonytalansági tényezőt szüntetne meg a cég körül.

Géntechnológiára fogad a Bayer

A Bayer felvásárolja a fennmaradó 59%-os részesedést a BlueRock Therapeutics biotechnológiai cégben, ezzel összesen 1 milliárd dollárra értékelve a céget. A vállalat génmódosítással és őssejt kutatással foglalkozik, emberek számára szánt terápiával azonban még nincs piacon. Az első ilyen kezeléssel kapcsolatos kutatásukat most készítik elő. Vagyis még jó pár év eltelhet, mire kiderül, hogy jó lóra tett-e a cég.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben