Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ez nem az európai bankok napja

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. augusztus 7.   10:13

Bedurvult a török cenzúra Csökkenést mutattak tegnap az európai részvény indexek. A CAC40 0,1%-ot, a FTSE100 0,7%-ot, a DAX pedig 0,8%-ot csökkent. A DAX index a tegnapi esésével a 200 napos mozgóátlag alá szúrt, és...

Bedurvult a török cenzúra

Csökkenést mutattak tegnap az európai részvény indexek. A CAC40 0,1%-ot, a FTSE100 0,7%-ot, a DAX pedig 0,8%-ot csökkent. A DAX index a tegnapi esésével a 200 napos mozgóátlag alá szúrt, és gyakorlatilag visszatöltötte a korábban hagyott rést, melynek teteje 11.549 pont.


Tegnap a török bíróság több interentes hírportál és közösségi média fiók elérését korlátozta, köztük olyanét is, ami a svéd kormány támogatásával működött.


Míg tegnap reggel a német júniusi gépipari rendelésállomány pozitív meglepetést szolgáltatott, addig a ma megjelent ipari termelés még a vártnál is borúsabb képet fest. A munkanaphatással tisztított mutató 5,2%-kal maradt el az egy évvel korábbi értéktől, miközben a piac 3,1%-os visszaesésre számított. Ez gyorsuló visszaesést jelent a májusban mért 3,7%-os csökkenéshez képest is.

Veszélyben a Commerzbank célja

Bár a vártnak megfelelő működési eredményről számolt be a Commerzbank a második negyedéves eredményében, a 2019-re vonatkozó, enyhe profit növekedési várakozását a külső környezet romlása miatt sokkal ambiciózusabbnak érzi a bank vezetése. Ez lényegében felér egy picike profit figyelmeztetéssel. A második negyedéves árbevétel 2,13 milliárd euró, a működési eredmény pedig 298 millió euró lett, mindkettő gyakorlatilag hajszálra pontosan megegyezik a piaci várakozásokkal. Az adózott eredmény viszont 271 millió euró lett, ami mintegy 50 millióval magasabb a vártnál, de ez sovány vigasz.

Nincs meglepetés az E.ON-nál

Az E.ON a második negyedévben 1,04 milliárd eurós EBITDA eredményt ért el, ami gyakorlatilag megegyezik az 1,02 milliárd eurós piaci várakozással. Az eredményre negatívan hatott, hogy a brit kormány januárban maximálta a közműszolgáltatások árát. Az E.ON megerősítette 2019-es profitvárakozását: 2,9-3,1 milliárd euró közti EBITDA-t illetve 1,4-1,6 milliárd euró közötti adózott eredményt vár. Szintén tartották részvényenkénti 46 centes osztalék előrejelzéseket a 2019-es év után, ami a jelenlegi árfolyammal számolva 5,4%-os osztalékhozamot jelent. Az Innogy akvizícióját szeptemberre várják.

Gyenge eredmény, romló kilátások az UniCreditnél

A legalacsonyabb elemzői várakozást is alulmúlta az UniCredit második negyedéves profitja., a konszenzus által várt 2,2 milliárd euró helyett 1,9 milliárd eurónyi adózott eredményt ért el a bankcsoport. Az év/év alapú profit növekedés oka a FinecoBank értékesítéséből adódik. A negyedévben a bevétel 4,52 milliárd euró lett, szintén alulmúlva a legpesszimistább várakozást is. 2019 egészére a bevételi előrejelzést 19 milliárd euróról 18,7 milliárd euróra vágták vissza, ennek ellenére a profit várakozáson nem módosítottak. A csökkenő kilátás oka a vártnál hosszabban alacsonyan maradó hozamkörnyezet. A bank várhatóan decemberben mutatja be új stratégiáját, ami jelentős, 10 ezer fős létszámcsökkentést is tartalmazhat.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben