Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Elkezdődött az európai gyorsjelentési szezon

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. július 18.   10:15

Mégsem akkor az angol-amerikai barátság Csökkentek tegnap a fontosabb európai részvényindexek. A FTSE100 0,5%-ot, a DAX 0,7%-ot, a cAC40 pedig 0,8%-ot csökkent. Bár anno a Brexit kampányban maga Boris Johnson is többször hivatkozott...

Mégsem akkor az angol-amerikai barátság

Csökkentek tegnap a fontosabb európai részvényindexek. A FTSE100 0,5%-ot, a DAX 0,7%-ot, a cAC40 pedig 0,8%-ot csökkent.


Bár anno a Brexit kampányban maga Boris Johnson is többször hivatkozott arra, hogy az USA-val kötendő kereskedelmi megállapodás majd pozitív lesz a briteknek, most viszont a miniszterelnök kapujában már hűti a kedélyeket. Most már nem számít gyors megállapodásra, sőt kemény tárgyalásokra számít, de hosszabb távon továbbra is pozitív hatásokkal számol.


A brit törvényhozás különböző módszerekkel igyekszik megakadályozni, hogy a parlament megkerülésével léphessen ki Nagy-Britannia az EU-ból. Ennek érdekében a miniszterek egy része állítólag lemondását tervezi. A Lordok Háza pedig egy olyan javaslaton dolgozik, ami kötelező parlamenti üléseket írna elő, így megakadályozva, hogy a parlamenti munka felfüggesztésével léphessen ki Nagy-Britannia az EU-ból.

Növekedési aggodalmak az SAP felhőjével kapcsolatban

Az SAP ma reggeli jelentésével elindult az európai gyorsjelentési szezon is. Az SAP felhőalapú szolgáltatásainka rendelésállománya a korábbi 26% helyett csak 15%-kal növekedett és a társaság vezetése szerint a jövő évet megelőzően ne számítson a piac érdemi marzs bővülésre. Főként az ázsiai cégek esetében volt jellemző, hogy a bizonytalan gazdasági környezetben elhalasztották IT beruházásaikat. A második negyedévben az operatív profit 21%-kal mérséklődött, melyben azonban egyszeri átalakítási költségek is szerepet játszottak. A mai piacnyitásban 10%-os árfolyam csökkenéssel reagált az SAP árfolyama a negyedéves adatokra.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben