Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Indul az újabb jelentési szezon

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. július 12.   09:34

Erste kommentár Jövő héten az amerikai nagybankok gyorsjelentésével indul el igazán a második negyedéves gyorsjelentési szezon, amit hétfőn a Citigroup kezd meg. Az elemzői várakozások egy újabb enyhén...

Erste kommentár

Jövő héten az amerikai nagybankok gyorsjelentésével indul el igazán a második negyedéves gyorsjelentési szezon, amit hétfőn a Citigroup kezd meg. Az elemzői várakozások egy újabb enyhén mínuszos negyedévet vetítenek előre, bár a végkifejlet általában valamivel jobb szokott lenni. Az eddigi pár gyorsjelentés alapján a világból az látszik, hogy velünk maradhatnak az elmúlt negyedéveket meghatározó trendek. Az iparban továbbra is nagy a bizonytalanság (ld. BASF profitwarning), a félvezetőszektorban pedig későbbre látszik tolódni a fordulat (ld. Samsung gyenge előzetes negyedéves számok). Eközben a Pepsi gyorsjelentése azt mutatja, hogy a lakossági fogyasztás továbbra jól alakul a világban, így a fogyasztókat kiszolgáló cégek továbbra is jól szerepelhetnek. Ezt támasztja alá némileg a Delta Air Lines és az American Airlines gyorsjelentése is az USA-ban.


A mai napon a DAX indexben oldalazást, míg a BUX indexben emelkedést várunk.

Fellélegeztek az egészségbiztosítók az USA-ban

Felfelé lógott ki tegnap a Dow Jones az amerikai részvényindexek közül a United Health jó teljesítményének köszönhetően, az index 0,9%-kal emelkedett.  Az S&P500 0,2%-kal került feljebb, míg a Nasdaq, 0,1%-kal vissza.


Fellélegezhettek tegnap az amerikai egészségbiztosító vállalatok, miután Donald Trump hivatalosan is elállt attól a tervezettől, hogy komolyabban átírja azt a rendszert, ami jelenleg a biztosítók, a köztük és a páciensek között közvetítők, illetve a páciensek között fennáll. Ennek célja a gyógyszerárak csökkentése lett volna. A hírekre a nagy egészbiztosítók 5-10%-kal emelkedtek tegnap.


Második kongresszusi meghallgatásán is a közelgő kamatcsökkentés irányába mutatott Jerome Powell, a Fed elnöke. Szerinte az idő múlásával a Fed-nek azzal kellett szembesülnie, hogy az egyensúlyi kamatszint és az egyensúlyi munkanélküliségi ráta lejjebb van, mint ahogyan arra korábban számítottak, így a monetáris politika sem volt annyira támogató, mint amennyire ezt korábban gondolták. Ez egyébként abban is megmutatkozik, hogy márciushoz képest 2,8%-ról 2,5%-ra süllyedt a Fed jegybankárainak átlagos egyensúlyi kamatszint előrejelzése.


Powell mellett John Williams, a New York-i Fed elnöke is felszólalt tegnap, az ő véleménye szerint is nőtt az alapkamat csökkentésének szükségessége.


Jerome Powell-t követően Donald Trump is nemtetszését fejezte ki a Facebook által bevezetni tervezett új kriptopénzzel, a Libraval kapcsolatban. Trump figyelmeztette twitteren a Facebook-ot, hogy ha ezt be akarnák vezetni, akkor ugyanolyan követelményeknek kell megfelelniük, mint jelenleg a bankoknak.

Rossz előjel a szingapúri GDP

Tovább emelkedtek az ázsiai részvénypiacok. A Nikkei 0,2%-ot, a Hang Seng 0,4%-ot, a Shanghai index pedig 0,5%-ot emelkedett.


Hétfőn a japán tőzsde nemzeti ünnep miatt zárva lesz.


A második negyedévben évesített negyedév/negyedév alapon a szingapúri GDP váratlanul 3,4%-kal esett, miközben a piac 0,5%-os növekedésre számított. A gyenge GDP adat rossz előjel, hiszen Szingapúr Hong Kong mellett pénzügyi és kereskedelmi központjának számít Ázsiában, így a GDP zsugorodása gyenge kereskedelmi aktivitásra utal.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben