Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb javaslat akadályozná meg a Hard Brexitet

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. július 9.   10:29

A költségvetési előírások betartására figyelmeztették a görögöket Kisebb visszaesést mutattak tegnap az európai részvényindexek. A FTSE 100 és a CAC40 is 0,1%-ot csökkent, a DAX pedig 0,2%-kal került lejjebb. Dominic Grieve, a...

A költségvetési előírások betartására figyelmeztették a görögöket

Kisebb visszaesést mutattak tegnap az európai részvényindexek. A FTSE 100 és a CAC40 is 0,1%-ot csökkent, a DAX pedig 0,2%-kal került lejjebb.


Dominic Grieve, a Konzervatív Párt Brexit ellenes tagja egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be, ami kötelezné a parlamentet, hogy szeptember 4-én, október 9-én és ezt követően egészen december közepéig minden második héten ülésezzen. Amennyiben a házelnök szavazásra bocsátja a kérdést, akkor már ma szavazhatnak is róla a képviselők. A javaslat megakadályozná azt, hogy az új miniszterelnök a törvénykezés felfüggesztésével kényszerítsen ki rendezetlen Brexitet, illetve a törvényalkotás kezdeményezését a kormánytól a parlamenti képviselők vennék át.


Gazdaságélénkítő programmal kampányol Jeremy Hunt miniszterelnökjelölt. 5 pontból álló élénkítő programot javasol, ami 27 milliárd fonttal támogatná a vállalkozásokat főleg az adócsökkentésen keresztül. Ezen túlmenően támogatná a kockázatvállalóbb kultúra kialakulását.


Az EU illetékesei figyelmeztették az új görög kormányt, hogy tartsa be a költségvetési előírásokat, legfőképpen a 2022-ig szóló 3,5%-os költségvetési többletre vonatkozó előírást. A miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis viszont szeretné csökkenteni ezt a többletet.


Bár Benoit Coeure neve többször is felmerült mint az IMF lehetséges új vezetője, azonban az EKB jegybankára, akinek mandátuma idén év végén lejár, egy interjúban cáfolta ezeket a pletykákat. A monetáris politikával kapcsolatban szerinte minden eddiginél támogatóbb jegybanki politikára van szükség, egészen addig, amíg nem sikerül az inflációs célt elérni. Szerinte a kamatvágás és az eszközvásárlások elindítása is lehetséges, ugyanakkor kevés országnál lát teret fiskális stimulusra.

Betett a kereskedelemi konfliktus a BASF-nek

Profitwarningot jelentett be a BASF, melynek okaként a kereskedelmi konfliktus miatti gyenge keresletet jelölték meg, elsősorba Kínában volt jelentős a visszaesés. Az EBIT várakozást a tavalyi szint alá vágták vissza 30%-kal. A hír negatív a BASF és a komplett vegyipar számára is. Az elemzők többsége célár csökkentéssel reagált a bejelentésre, véleményük szerint váratlanul nagy a kilátások csökkentése.

Duplázná flottáját a WizzAir

2027-re már 300 repülőgépből álló flottával számol a WizzAir vezérigazgatója a jelenlegi 114 repülőgéppel szemben. Idén 40 millió utas, 2027-re pedig már 200 millió utas választhatja a WizzAir járatait, ami éves átlagban 15%-os bővülést jelentene.

Kiárusított az UniCredit

Az UniCredit értékesítette a Fineco Bankban meglévő 18,3%-os részesedését. Ezzel 1,1 milliárd euró folyt be az olasz bankcsoporthoz, ami 30 bázisponttal javítja a tőkemegfelelését.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben