Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jön a dezinfláció

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. július 9.   09:45

Erste kommentár Májusban az előző havi 3,9 százalékról 3,4 százalékra csökkent az infláció, ez az üzemanyag árak mellett a tartós fogyasztási cikkeknek és a szezonális élelmiszereknek volt...

Erste kommentár

Májusban az előző havi 3,9 százalékról 3,4 százalékra csökkent az infláció, ez az üzemanyag árak mellett a tartós fogyasztási cikkeknek és a szezonális élelmiszereknek volt köszönhető. Azaz a várakozásoknál hamarabb megjelent a dezinfláció, ami 4 százalékról 3,8 százalékra csökkenő maginflációban is megmutatkozik. Valószínűleg az adószűrt maginfláció, amelyet a nap folyamán később láthatunk, szintén csökkent. Ez a jegybank várakozó álláspontját igazolja, és növeli a valószínűséget, hogy a közeljövőben nem lesz szigorítás. Ez pedig gyengítően hat a forint árfolyamára.


A gyenge fogyasztásbővülés és a jó ipari termelési adatok már korában azt sugallták, hogy jól alakulhatott a külkereskedelem, ami ma reggel be is igazolódott. Májusban a többlet 678 millió euró lett, a várt 372 millióval szemben.


Ezek jó hírek, de a nemzetközi hangulat határozza meg a piaci mozgást. Az OTP annak ellenére esik, hogy a vártnak megfelelően sikeres volt az 500 millió eurós Tier 2 kötvénykibocsátása, amelynek az ára is a vártnak megfelelően alakult (3,2 százalékpont a mindswap felett, azaz 2,85 százalék körüli hozammal mentek el a papírok). A BUX esetében a 15 perces grafikonon azonosítható fej-váll alakzat alapján a 40.400 pont lehet az átmeneti cél, ahonnan fordulnia kellene az árfolyamnak, míg a DAX esetében a támaszszint a 12.450 pont, aminek nem kellene elesnie a mai csökkenésben.

Csatát nyertek a gyógyszergyártók

Megmaradtak a kezdeti mínuszok tegnap a tengerentúlon, a Dow 0,4%-kal, az S&P500 0,5%-kal, a Nasdaq 0,8%-kal esett vissza.


Kedvező bírósági döntés született az amerikai gyógyszergyártóknak az USA-ban, miután egy szövetségi bíró azt az ítéletet hozta, hogy a Trump adminisztráció túllépte a hatáskörét akkor, amikor arra kötelezte a gyártókat, hogy marketing anyagaikban tüntessék fel a gyógyszerek listaárát. Az adminisztráció ezt nem hagyja annyiban és az Igazságügyi Minisztériummal további lépéseken dolgozik. Az árak feltüntetésénél azonban sokkal jobban aggódhatnak a gyógyszergyártók azon, hogy ha igazán beindul a 2020-as választási kampány, akkor hogyan fognak majd a republikánusok és demokraták egymásra licitálni az egészségügyi költségek csökkentését illetően.


Az amerikai költségvetéssel foglalkozó egyik független szervezet szerint a korábban becsült október-novemberrel szemben már szeptemberben kifogyhat az USA abból a keretből, ami most még rendelkezésre áll arra, hogy a költségvetési limit elérése ellenére finanszírozni tudja kiadásait. Az ország március 2-án érte el a 22 ezermilliárd dolláros adósság limitet.

Célt értek a hongkongi tüntetések

Csökkenés jellemezte az ázsiai tőzsdéket. A Nikkei 0,1%-ot emelkedett, míg a Shanghai index 0,6%-ot, a Hang Seng pedig 0,7%-ot csökkent.


Célt érhettek a többszázezres hongkongi tüntetések, ugyanis a speciális igazgatású terület vezetője, Carrie Lam úgy fogalmazott, hogy a törvénytervezet, ami lehetővé tette volna a kiadatást Kína felé, halott és hibás elképzelés volt. Az ellenzék és a tüntetők ugyanakkor szkeptikusak, mivel a tervezetet hivatalosan még nem hívták vissza.


Júniusban 13 hónapot követően először emelkedtek Kínában az újautó eladások.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben