Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nők kerülhetnek Európa élére

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. július 3.   10:01

A végső döntés az Európai Parlamenté és az Európai Tanácsé Visszafogott emelkedés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A DAX stagnált, a CAC40 0,2%-ot emelkedett, míg a FTSE100 0,8%-kal zárt magasabban. Többnapos vitát...

A végső döntés az Európai Parlamenté és az Európai Tanácsé

Visszafogott emelkedés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A DAX stagnált, a CAC40 0,2%-ot emelkedett, míg a FTSE100 0,8%-kal zárt magasabban.


Többnapos vitát követően tegnap sikerült megállapodni az Európai Bizottság és az EKB elnökéről is, bár a hivatalos kinevezések és a végső jóváhagyás még mindkét esetben várat magára.


Az Európai Bizottság élére a német védelmi minisztert, Ursula von der Leyen-t javasolják, aki egyértelműen Merkel szövetségesének számít, hiszen már több miniszteri posztot is betöltött Merkel kormányában és Németország második legbefolyásosabb asszonyának tartják. Bár az európai tagországok államfői tegnap megállapodtak jelölésében, a végső, formális döntést a frissen megalakult Európai Parlamentnek kell meghoznia. Jelölése kompromisszumos megoldásnak számít, ami megfelel Németországnak, Franciaországnak és egyébként a V4 országoknak is.


Az EKB élére szintén egy hölgy, mégpedig az IMF eddigi vezetője, Christine Lagarde kerülhet. Ezzel Macron mindkét célja teljesül: egyrészt, hogy legalább az egyik top pozíciót Franciaország szerezze meg, másrészt pedig, hogy nők vezessék Európát. Lagarde már le is mondott az IMF vezetéséről, igaz egyelőre még csak átmeneti jelleggel. Az EKB elnökét formálisan az Európai Tanács nevezi ki, mely a tagországok vezetőiből (miniszterelnök vagy köztársasági elnök) áll. Lagarde jelölése meglepetésnek számít, hiszen a felmérések hat jelöltet is esélyesebbnek véltek nála.

Óriási érdeklődés mutatkozik a Commerzbank kötvénye iránti

11 milliárd dollárnyi ajánlat érkezett a Commerzbank 1 milliárd dollár értékű CoCo kötvényének kibocsátására, ezért az eredetileg tervezett 7,5-7,75% közti kupont 7,0%-ra mérsékelték. A CoCo kötvények olyan speciális instrumentumok, melyek gyenge tőkehelyzet esetén automatikusan részvénnyé váltódnak át, ezzel javítva a bank tőkemegfelelését. Ebből adódóan a legkockázatosabb kötvényfajtának számítanak. A most kibocsátott sorozat először 2025-ben lesz visszahívható.

Eszközöket adhat el a Deutsche Bank

Jelentős átalakításokra készülnek a Deutsche Banknál, melynek keretében jelenleg azt vizsgálják, hogy mely üzletágakat, mely portfolió elemeket lehetne értékesíteni. Ennek keretében hitel, értékpapír és derivatív portfoliók is értékesítésre kerülhetnek, hogy ezáltal is csökkentsék a bank kockázati kitettségét, ami tőkét szabadíthatna fel a hatékonyabb működés érdekében.

Nagyot nőtt a BMW júniusban

A BMW eladásai 7,5%-kal emelkedtek a tengerentúlon júniusban, így az első félévet egy szolid 2%-os növekedéssel zárták az USA-ban. A növekedés elsősorban a megújult X3-as és az új X7-es modellnek köszönhető.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben