Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nagy változás jön a svájci részvényeknél

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. június 28.   10:16

Nehezebb lesz svájci részvényt venni Július 1-től, vagyis hétfőtől nem lehet kereskedni az európai piacokon a svájci részvényekkel. Az erről szóló bejelentés tegnap érkezett, miután elakadtak a politikai...

Nehezebb lesz svájci részvényt venni

Július 1-től, vagyis hétfőtől nem lehet kereskedni az európai piacokon a svájci részvényekkel. Az erről szóló bejelentés tegnap érkezett, miután elakadtak a politikai tárgyalások Svájc és az Európai Unió között. A svájci részvények forgalmának körülbelül 1/3-át az EU-s piacok adják, így a lépés jelentős likviditás csökkenést jelenthet a svájci részvényeknek. Ugyanakkor az EU-s kereskedők egy jogi kiskapun keresztül a svájci piacon keresztül továbbra is közvetlenül elérhetik a svájci részvényeket.


A Times értesülései szerint Boris Johnson rendkívüli költségvetéssel készül arra az esetre, ha rendezetlen Brexitre kerülne sor. Ez többek között agresszív adócsökkentést tartalmazna.

Sáv alján keltek el a Traton részvényei

Csak a sáv alján, 27 eurón sikerült értékesíteni a Volkswagen teherautó üzletágának a részvényeit. Az alacsony kereslet már tegnap is látszott, hiszen 27-28 euró közé szűkítették az árazási sávot. A Volkswagen számára negatív, hogy csak ezen az áron tudta értékesíteni a részvényeket.

Leépítés jön a BASF-nél

A BASF 2021-ig 6000 embert tervez elbocsátani költségcsökkentő programjának keretében, ami a teljes alkalmazotti létszám mintegy 5%-át jelentené. A lépéstől 300 millió eurós megtakarítást remélnek.

Átment a Deutsche Bank a teszten

A Deutsche Bank ezúttal feltételek nélkül átment a Fed stressz tesztjén. Ez pozitív hír, amire erőteljes emelkedéssel reagált az árfolyam a mai nyitásban, hiszen az elmúlt években kisebb-nagyobb problémák adódtak a vizsgálat alkalmával.

Thyssenkrupp: Megvannak a tanácsadók?

A hírek szerint a Thyssenkrupp három befektetési bankot már ki is választott felvonó üzletágának tőzsdére vitelére. Ezek a Deutsche Bank, a Goldman Sachs és a JP Morgan. Hivatalos döntés egyelőre még nincs, azaz a három bank még nincs megbízva a tranzakcióval. Ráadásul a Thyssenkrup csak egy kisebbségi csomagot szeretne eladni, ez pedig inkább az IPO mellett szól. Korábbi hírek szerint a finn Kone készül ajánlatot tenni az üzletágra.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben