Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Egy a millióhoz

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. június 27.   09:47

Babis túlélte Enyhe pesszimizmus jellemezte a tegnapi európai kereskedést. A DAX 0,1%-ot emelkedett, miközben a FTSE100 0,1%-ot, a CAC40 pedig 0,3%-ot csökkent. Napról-napra változtatja kommunikációs üzenetét Boris Johnson....

Babis túlélte

Enyhe pesszimizmus jellemezte a tegnapi európai kereskedést. A DAX 0,1%-ot emelkedett, miközben a FTSE100 0,1%-ot, a CAC40 pedig 0,3%-ot csökkent.


Napról-napra változtatja kommunikációs üzenetét Boris Johnson. Míg korábban határozottan kiállt a Hard Brexit mellett, most úgy fogalmazott, hogy egy a millióhoz az esélye annak, hogy rendezetlen körülmények között hagyják el az uniót, de azért erre is fel akarnak készülni.


Túlélte a cseh miniszterelnök, Andrej Babis a tegnapi bizalmatlansági indítványt, amit a hétvégi, rekord méretű tüntetések után tartottak. Hosszú vitát követően a 200 képviselőből mindössze 85 támogatta a miniszterelnök lemondatását.

Nem alakul jól a Traton IPO-ja

A Volkswagen csoport eredetileg 27 és 33 euró között tervezte értékesíteni a kamionokkal foglalkozó Traton üzletágat, most viszont 27-28 euró közé szűkítették az árazási sávot, ami alacsony keresletre utal. Ez pedig a várhatóan alacsonyabb bevételen keresztül rossz hír az értékesítő Volkswagen számára.

Ajánlatot kaphat a Thyssenkrupp

A finn Kone ajánlatot tehet a Thyssenkrupp felvonó üzletágára. A hírre tegnap több mint 9%-ot ugrott a Thyssenkrupp árfolyama, a német acélipari vállalatnál ugyanis az egyik stratégiai irány a lift üzletág leválasztása és ezen keresztül szinergiák realizálása. A Thyssenkrupp-ot jelentős short állomány jellemzi, így nem ritka, hogy egy-egy pozitív hírre kilő az árfolyam, majd a következő napokat ismét az eladók dominálják.

Felfedte magát a Bayer egyik tulajdonosa

Az Elliot Management bejelentette, hogy 1,1 milliárd eurónyi részesedéssel rendelkezik a Bayerben, mivel arra számítanak, hogy a Roundup jogi kockázatainak elmúlása 30 milliárd eurós értéket teremthet majd a részvényeknek. Ha ez valóban megvalósulna, az igen jelentős ugrás lenne a jelenlegi 52 milliárd eurós piaci kapitalizációhoz képest.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben