Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Öröm?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. június 27.   09:23

Erste kommentár Egyrészt megvan a Xi-Trump találkozó időpontja (magyar idő szerint szombat hajnalban lesz), s ennek örülhetünk. Ugyanakkor Boris Johnson is finomított korábbi álláspontján. Csak a felkészülés...

Erste kommentár

Egyrészt megvan a Xi-Trump találkozó időpontja (magyar idő szerint szombat hajnalban lesz), s ennek örülhetünk. Ugyanakkor Boris Johnson is finomított korábbi álláspontján. Csak a felkészülés jegyében hangsúlyozta eddig a no-deal Brexit-et, valójában szerinte sem fognak kilépni megállapodás nélkül az EU-ból. Ezek nem tűnnek olyan nagy lepéseknek, de a piacok mostanra olyan állapotba kerültek, hogy már ennyi is elég lehet az emelkedésre. Így a hangulat és a technikai állapot alapján ma felfelé mozdulhat el mind a DAX, mind a BUX index.

Újabb hiba a Boeingnél?

Nem sikerült visszapattannia tegnap a hét eleji korrekció után az amerikai részvénypiacoknak. A Dow stagnált, az S&P500 0,1%-kal esett, míg a Nasdaq 0,3%-kal emelkedett.


Az Amerikai Légiközlekedési Felügyelet újabb hibára bukkant a Boeing 737 Max kivizsgálása során, de ez nem kapcsolódik ahhoz a szoftverhibához, ami hozzájárult a két halálos kimenetelű szerencsétlenséghez. Pontos részleteket a felügyelet még nem tett közzé. Az ügyhöz közel álló források szerint ez potenciálisan egy olyan helyzetet idézhet elő, ahol a szoftver süllyedésre kényszeríti a gépet, amit aztán a pilóták csak nehézkesen tudnak ellensúlyozni. A Boeing szóvivője szerint a cég egyetért a találtakkal és elvégzi a szükséges módosításokat a szoftveren, a munkák már 8 hónapja tartanak. Ezzel folytatódik a cég vesszőfutása azt követően, hogy májusban már második hónapja nem kapott új kereskedelmi célú megrendelést. A hírekre piaczárás után 1%-kal esett a részvény.


A San Francisco-i Fed elnöke, Mary Daly is aggódik az inflációs folyamatok miatt az USA-ban. Szerinte a Fed-nek többet kéne tennie annak érdekében, hogy az infláció ismét a Fed 2%-os céljának irányába induljon el, azaz ő is a kamatcsökkentést szorgalmazó jegybankárok körébe tartozik. Daly sem idén, sem jövőre nem lesz szavazótag a Nyíltpiaci Bizottság ülésein.

Megvan az amerikai-kínai találkozó időpontja

Emelkedés jellemezte az ázsiai piacokat. A Shanghai index 0,8%-ot, a Nikkei 0,9%-ot, a Hang Seng pedig 1%-ot emelkedett.


Június 29-én szombaton Osakában helyi idő szerint 11.30-kor (magyar idő szerint hajnal 4:30-kor) fog egymással találkozni az amerikai és a kínai elnök, hogy megvitassák a két ország közti kereskedelmi kapcsolatokat. Bár konkrét megállapodás nem várható, de békülékeny hangnemre számítunk.


Lebukott a Huawei, ugyanis nyilvánosságra került, hogy legalább tíz esetben dolgoztak együtt a kínai hadsereggel különböző projekteken. Hasonló együttműködések a hadseregek és a technológiai cégek között nem ritkák, ugyanakkor a Huawei eddig azt állította, hogy nem működtek együtt a kínai hadsereggel, ezzel is bizonygatva függetlenségüket a kínai államtól.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben