Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nyári üzemmód

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. június 18.   09:40

Erste kommentár Nyári üzemmód ide-vagy-oda, erős forgalommal kezdett a mai napon a BUX index, ami a 4iG-nek köszönhető, amely az első félóra fogalmának több mint a felét adta (60 százalék). Ugyanakkor a vezető...

Erste kommentár

Nyári üzemmód ide-vagy-oda, erős forgalommal kezdett a mai napon a BUX index, ami a 4iG-nek köszönhető, amely az első félóra fogalmának több mint a felét adta (60 százalék). Ugyanakkor a vezető részvények esetében nem csak alacsony forgalmat, hanem lecsorgást is láthatunk, ezt „támogatja” a gyenge német kezdés is. A DAX alapvetően csökken, amit az az esetleges félelem is hajt, hogy talán mégiscsak német elnöke lesz az EKB-nak. Ez pedig szigorúbb monetáris politikát sugall, ami nem biztos, hogy jót tenne az európai gazdaságnak. Mindenesetre ebben sok a „ha” a jelen pillanatban, így a nap végére a DAX-nak is inkább vissza kellene térnie az oldalazáshoz.

Nehéz a fordulat a Boeingnek

Megmaradtak a nap eleji mozgások a tengerentúlon a kereskedés végére. A Nasdaq 0,6%-os emelkedésével lógott ki felfelé a sorból, az S&P500 és a Dow 0,1%-kal emelkedtek.


Megkezdődött tegnap a Nemzetközi Párizsi Airshow, ami eddig az Airbus további erősödését és a Boeing további vesszőfutását hozta magával. A francia cég az első nap 13 milliárd dollárnyi megrendelést kapott, ezzel szemben a Boeing 0-t. Emellett az Airbus bemutatta új repülőgépét, az A321XLR-t is, ami hosszabb utak megtételére képes vékonytestű gép, az A321neo-hoz hasonló, melynek a Boeing által legyártott konkurense okozott kétszer is halálos katasztrófát. Az a hír is napvilágot látott tegnap, hogy az American Airlines is az új Airbus A321XLR-ből rendelne 50 darabot, amivel a Boeing korábbi nagyobb hatótávolságú, idősebb gépeit cserélné le. A Boeing vezérigazgatója tegnapi beszédében sajnálatát fejezte ki a halálos katasztrófák miatt, és azt mondta, hogy az első szempont most a biztonság és nem az, hogy minél gyorsabban felpörgesse gyártását a cég.


Egyre borúsabbak az elemzők az Apple okostelefon értékesítésével kapcsolatban, továbbra is a kínai piac lehet a gyenge pont. A J.P. Morgan elemzője az idei év hátralevő részére 4%-kal vágta vissza a leszállított volumenre vonatkozó előrejelzését, főként a bizonytalan makrogazdasági környezet miatt. Más elemzők szerint a helyzet Kínában javulásnak indult azt követően, hogy az Apple csökkentette ottani árait.


4%-kal emelkedtek tegnap a Facebook részvényei, miután a vállalat saját kriptopénz bevezetését szorgalmazza. Amennyiben ezt valóban sikerülne véghezvinnie, az további nyitást jelentene az instagramon vagy a facebookon való vásárlás hétköznapivá tételében, ami komoly új piacot jelentene a cégnek. A libra névre keresztelt fizetőeszközt egy globális devizakosárhoz kötnék, megelőzendő ezzel a más kriptodevizákban tapasztalt nagy volatilitást. A projektben többek között a Visa és a Mastercard is közreműködik. Kérdés, hogy az adatbiztonsági botrányok által megtépázott hírnév ellenére mennyire lesznek engedékenyek a hatóságok a kritopénzzel kapcsolatban, illetve mennyire lesz meg a felhasználók bizalma eziránt.

2 éves mélypontra esett Kína amerikai állampapír állománya

Vegyes teljesítmény jellemezte ma az ázsiai piacokat. A Nikkei 0,8%-ot, a Shanghai index 0,1%-ot csökkent, míg a Hang Seng 0,8%-ot emelkedett.


Áprilisban 2 éves mélypontra, 1110 milliárd dollárra csökkent a Kína által tartott amerikai állampapír állomány. Ez 7,5 milliárd dolláros csökkenést jelent. Valószínűleg nem arról van szó, hogy Kína a feszült viszony miatt az állampapírpiacon keresztül próbálná meg büntetni az USA-t, inkább arról lehet szó, hogy a gazdaság élénkítés érdekében elkezdték a tartalékok egy részét felhasználni, de a változás értéke így sem jelentős a teljes állományhoz képest. Másrészt az utóbbi időszakban amúgy is oldalazás volt a fő trend a kínai állampapír állományban.


Az ausztrál jegybank június 4-i ülésének jegyzőkönyve alapján további kamatvágás várható a jegybank részéről annak érdekében, hogy helyreállítsa a háztartások bizalmát és elérje inflációs célját.


Tovább folytatódott az ingatlanár emelkedés Kínában. Májusban hó/hó alapon 0,71%-kal nőttek az újépítésű ingatlanok árai, szemben az áprilisi 0,62%-kal. Éves szinten 11,3% volt a növekedési ütem. Pekingben és Sanghajban ezúttal is az átlagtól elmaradó áremelkedés volt tapasztalható.


Június 20-21 én találkozik egymással Xi Jinping kínai és Kim Dzsongun észak-koreai elnök.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow, az S&P és a DAX mínuszban, a Nasdaq pluszban volt.

Ma forog utoljára osztalékszelvénnyel a Richter

Az osztalék 100,2 forint részvényenként, a kifizetés június 27-én kezdődik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben