Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Változó hangok az EKB-nál

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. június 17.   09:55

Nowotny tolerancia sávval egészítené ki az inflációs célt Kisebb csökkenés jellemezte pénteken az európai kereskedést. A CAC40 0,2%-ot, a FTSE100 0,3%-ot, a DAX pedig 0,6%-ot csökkent. Ma a portugál Sintrában tart fórumot az EKB,...

Nowotny tolerancia sávval egészítené ki az inflációs célt

Kisebb csökkenés jellemezte pénteken az európai kereskedést. A CAC40 0,2%-ot, a FTSE100 0,3%-ot, a DAX pedig 0,6%-ot csökkent.


Ma a portugál Sintrában tart fórumot az EKB, amely nem számít monetáris politikai ülésnek, de ettől függetlenül a fő téma várhatóan a monetáris politikai kilátások lesznek majd. A találkozót megelőzően több jegybankár is megszólalt és jellemzően a korábbinál lazább hangnemet ütött meg.


Ewald Nowotny szerint rugalmasabb inflációs célra lenne szüksége a jegybanknak, a 2%-os inflációs célt egy 0,5 százalékpontos, de akár 1 százalékpontos tolerancia sávval is kiegészítené. A jelenlegi inflációs környezetben ez kvázi annak elismerése lenne, hogy az EKB nem tudja elérni inflációs célját. A jegybankár szerint egyelőre túl korai lenne megítélni a történelmi mélypontra eső inflációs várakozásokat.


Luis De Guindos szerint az EKB készen áll a további stimulusra, ha azt az inflációs várakozások szükségessé teszik, azonban szerinte ennek még nem jött el az ideje.


1 milliárd eurónyi vállalati adókedvezményt csoportosíthat át a francia kormány, a munkavállalókat terhelő adók csökkentése érdekében. További 4 milliárd eurónyi lakossági adócsökkentést pedig a költségvetési kiadások lefaragásából finanszíroznának. Macron még azután jelentette be az adóreformot, hogy több hétig tartó tüntetéssorozat volt Párizsban.


Pénteken a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 7,5%-ra csökkentette az orosz jegybank az irányadó kamatot.


Pénteken az Európai Tanács 10 év után lezárta a Spanyolország ellen folytatott túlzott deficit eljárást.

Jelentős vágásra készül a Deutsche Bank

A Financial Times értesülései szerint a Deutsche Bank jelentősen csökkentheti, vagy be is zárhatja Európán kívüli részvény- és kamat kereskedési tevékenységét. Az átalakítás részeként egy kvázi rossz banki üzletágat is létrehoznának, ami 30-50 milliárd euró közötti eszközállománnyal rendelkezne, főleg hosszú lejáratú derivatívokat foglalna magában.

Létszámcsökkentés a BASF-nél

Német lapértesülések szerint idén létszámcsökkentést hajthat végre a BASF. Elsősorban az adminisztratív területen dolgozókat érintené az elbocsátás, míg a digitális technológiák területen növelnék a létszámot.

Profit figyelmeztetés a Lufthansánál

A csökkenő jegyárak és az erős verseny miatt idén már másodjára csökkentette 2019-es eredményvárakozását a Lufthansa. Főként a hazai piacokon, Németországban és Ausztriában szembesültek nehéz körülményekkel. Az EBIT várakozást 2-2,4 milliárd euró közé csökkentették, miközben a piaci konszenzus 2,7 milliárd euró volt, a Lufthansa pedig 2,4-3 milliárd euró közötti EBIT célt kommunikált. Az EBIT marzsra vonatkozó előrejelzést 5,5-6,5%-ra csökkentették, míg korábban 6,5-8% körüli EBIT marzsra számítottak. A hírre hatalmasat zuhant nyitásban a Luftansa.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben