Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hárman is elbukhatnak a rajtnál

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. június 13.   10:13

Az alsóház elutasította a Munkáspárt kezdeményezését Kedvezőtlen nemzetközi hangulatban csökkentek az európai részvényindexek tegnap. A DAX 0,3%-ot, a FTSE100 0,4%-ot, a CAC40 pedig 0,6%-ot csökkent. Ma tartják a brit Konzervatív...

Az alsóház elutasította a Munkáspárt kezdeményezését

Kedvezőtlen nemzetközi hangulatban csökkentek az európai részvényindexek tegnap. A DAX 0,3%-ot, a FTSE100 0,4%-ot, a CAC40 pedig 0,6%-ot csökkent.


Ma tartják a brit Konzervatív Párt vezetőválasztásnak első fordulóját. A 10 jelöltből a legkevesebb szavazatot kapó automatikusan kiesik és távoznak azok is, akikre a konzervatív párti képviselők kevesebb, mint 5%-a, azaz 16, vagy annál kevesebb képviselő szavaz. Így a felmérések szerint akár már ma 7 főre csökkenhet a jelöltek száma. Az eredmény kora délután jelenhet meg.


A brit parlament alsóháza elutasította a Munkáspárt azon kezdeményezését, ami egyrészt a kormánytól ismét a parlement kezébe adta volna a napirend alakítását és végső soron megtiltotta volna a kormánynak, hogy rendezetlen körülmények között kilépjenek az EU-ból. Az, hogy ezt a javaslatot leszavazták, inkább a politikai játszmák részének tűnik, semmint a Hard Brexit melletti véleménynyilvánításnak.


Egy most kiszivárgott, még a május 21-i ülésre összeállított, de végül nem tárgyalt bizalmas kormányzati anyag szerint Nagy-Britannia még nem áll készen a rendezetlen, azaz a Hard Brexitre. Hosszabb időre van szükség ugyanis, hogy felkészüljenek a határellenőrzésre és biztosítsák a gyógyszerellátást. Emiatt várhatóan a miniszterelnök-jelöltek is óvatosabban fognak majd fogalmazni a rendezetlen Brexit lehetőségét illetően.


Új mélypontra, 1,2% alá esett az európai inflációs várakozásokat mutató 5 év múlvai 5 éves inflációs swap értéke. Mivel ezt tekinthetjük egyfajta átlagos inflációs várakozásnak, így ez rendkívül messze van az EKB 2%-os inflációs céljától. Ez egyrészt felerősítheti a további EKB lazítással kapcsolatos várakozásokat, másrészt még tovább tolhatja lefelé a hosszú állampapír hozamokat.


Az olasz miniszterelnök bejelentette, hogy új válaszon dolgoznak, melyben az EU-t próbálják meggyőzni az olasz költségvetési politika helyességéről. A miniszterelnök és pénzügyminiszter ma találkozik az Eurózóna pénzügyminisztereivel, hogy megvitassák az olasz költségvetés helyzetét.


Tegnap a várakozások többségével megegyezően 24,0%-on tartotta az alapkamatot a török jegybank, azonban a közleményből kivették a kamatok további tartására vonatkozó utalást.

Csökkenést hozott a május a német autógyártóknak

A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes eladásai 1,3%-kal 196 ezerre csökkentek májusban. A Volkswagen értékesítési adatai 5,1%-os visszaesést mutattak májusban, 512 ezer gépkocsira.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben