Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Segített az EKB

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. június 7.   09:43

Erste kommentár Segít az EKB az olasz és spanyol bankoknak. Igaz, ezt már korábban is lehetett tudni, hiszen márciusban már megmondták, hogy lesz TLTRO III. Most a részleteket is megtudtuk. Azok a bankok, amelyek 2,5 százalékkal...

Erste kommentár

Segít az EKB az olasz és spanyol bankoknak. Igaz, ezt már korábban is lehetett tudni, hiszen márciusban már megmondták, hogy lesz TLTRO III. Most a részleteket is megtudtuk. Azok a bankok, amelyek 2,5 százalékkal növelik hitelállományukat 2021. március 31-ig, jutalomra számíthatnak, hiszen kamatfizetés helyett a felvett TLTRO hitelkeret 0,3 százalékára számíthatnak. Ez évi mintegy 900 millió eurós segítség lehet az európai (elsősorban az olasz és spanyol) bankok számára. Mivel ez a periférikus bankok megerősítését jelenti, ezért a hír hallatán erősödött az euró. Ugyanakkor a lépés teljes hatása (az új elemek) azért nem olyan hatalmas. Így a mozgások átmenetinek bizonyultak.


A mai napon mind a DAX mind a BUX index esetében oldalazó piacra számítunk.

Enyhe előrelépés a mexikói határ ügyében

Ismét emelkedéssel zárták a tegnapi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, miután pozitív hírek érkeztek az USA és Mexikó között zajló tárgyalásokról. A Dow 0,7%-kal, az S&P500 0,6%-kal, a Nasdaq 0,5%-kal került feljebb.


A tegnapi kereskedés vége felé olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Fehér Ház azt mérlegeli, hogy elhalasztja a Mexikóval szemben hétfőtől kivetni tervezett 5%-os büntetővámot. Ezt később ugyan Mike Pence alelnök cáfolta, mindenesetre elkezdett közeledni a felek nézőpontja. A mexikói külügyminiszter közben bejelentette, hogy 6 ezer katonát vezényelnek ki a guatemalai határra, hogy megállítsak a dél felől az országba érkező illegális bevándorlást. A tárgyalások ma folytatódnak.


Továbbra is optimista az amerikai gazdaság növekedési kilátásaival kapcsolatban John Williams, a befolyásos New York-i Fed elnöke. Ugyanakkor Williams elismerte, hogy az utóbbi időben nőttek a lefelé mutató kockázatok.


Menetességet szeretne kérni a Google a Huawei-re vonatkozó potenciális szankciók alól, tudta meg a Financial Times. Az újság szerint a Google azzal indokolta ezt, hogy amennyiben nem frissíthetné a Huawei telefonokon futó Anrdoid operációs rendszert, akkor a Huawei saját maga fogna ennek a továbbfejlesztésébe. Az Android egy ilyen verziója pedig sokkal inkább ki lenne téve potenciális hackertámadásoknak.

Eszközök széles tárháza áll Kína rendelkezésére

Nyugodt kereskedés jellemezte ma az ázsiai piacokat. A hongkongi és a shanghai tőzsde is zárva tartott nemzeti ünnep miatt. A japán Nikkei viszont 0,5%-ot emelkedett. Az ázsiai tőzsdék egy hónapot követően az első hetet zárták emelkedő teljesítménnyel.


A kínai jegybank elnöke szerint számos eszköz áll Kína rendelkezésére a növekedés támogatása érdekében. Ilyen a kamatcsökkentés és a kötelező tartalékráta csökkentése is. Ezen túlmenően a fiskális politika oldaláról is lát még mozgásteret a jegybank elnöke. A jegybank vezetője arról is beszélt, hogy nem különösebben fókuszálnak a jüan árfolyamára.


A kínai jegybank elnöke a hétvégén Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszterrel találkozik, az egyeztetés fő témája a két ország kereskedelmi kapcsolata lesz majd. Ez lesz az első találkozó az óta, hogy egy hónapja összeomlottak a kereskedelmi tárgyalások.


Trump bejelentette, hogy a G20 találkozót követően dönt esetleges újabb vámok kivetéséről Kínával szemben. Az újabb vámok körülbelül 325 milliárd dollárnyi kínai exportot érintenének. Trump részéről logikus a kivárás, megvárja, hogy a G20 tárgyalás alkalmából a kínai elnökkel folytatott találkozón milyen irányba mennek a kereskedelmi tárgyalások.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben