Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Erste USD Garant Note Global Demography 19-23

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2019. június 5.   15:06

Bevezető Az iSTOXX® Global Demography Select 50 index (SXGD50P index) a STOXX Global 1800 index részvény univerzumából választja ki azon magas osztalékhozammal és alacsony volatilitással rendelkező részvényeket, amelyek élesen fókuszálnak a...

Bevezető

Az iSTOXX® Global Demography Select 50 index (SXGD50P index) a STOXX Global 1800 index részvény univerzumából választja ki azon magas osztalékhozammal és alacsony volatilitással rendelkező részvényeket, amelyek élesen fókuszálnak a legfőbb gazdasági, társadalmi és demográfiai változásokra. Az indexbe magas osztalékhozamú és alacsony volatilitású társaságok kerülnek szektorális feltételekkel. Az index jelenlegi összetételében a legnagyobb szektor a biztosítási szektor, közel 25%-os súllyal. Ezt követik az ingatlanszektor (23%), a közműcégek (15%) és a telekommunikációs (12%) cégek. Országonkénti bontásban az ausztrál központú cégek dominálnak 18,5% körüli súllyal, majd Spanyolország közel 12%-os súllyal és Szingapúr 11% kitettséggel.


A részvények kiválasztási folyamata a következő:

 

  1. Az index kizárja azon értékpapírokat az 1800 részvényt tömörítő univerzumból, amelyek szektorális besorolásuk alapján nem tartoznak az alábbi kategóriákba: Pénzügy, Infrastruktúra, Szabadidő & Luxus, Gyógyszeripar, Alapanyagipar, Ingatlan és telekommunikáció, Média és Technológia
  2. A fennmaradó részvények közül az index kizárja azon értékpapírokat, amelyek a legmagasabb 3 és 12 hónapos historikus volatilitással rendelkeznek.
  3. Végül a legmagasabb 12 hónapos historikus osztalékhozammal rendelkező 50 részvény kerül az indexbe.

Az index összetételének felülvizsgálatára negyedévente kerül sor és az indexben szereplő részvények inverz volatilitásuk alapján vannak súlyozva, maximum 10%-os súlyig.

 

Az indexben szereplő vállalatok úgy profitálhatnak a világgazdaság teljesítményéből, hogy közben magas osztalékot fizetnek a részvényesek számára. Az elmúlt 1 évre számított indexszintű osztalékhozam 6,2% volt, bőven felülmúlva a 10 éves magyar állampapírok jelenlegi 2,8%-os hozamát.

 

Stabil eredmény – felülteljesítő index

A magas osztalékhozamú részvényekre alapvetően visszafogott növekedés, ugyanakkor stabil működési és stabil jövedelmezőség a jellemző.

Az elmúlt 3 évben az iSTOXX® Global Demography Select 50 index 25%-ot emelkedett, ami évesítve 7,6%-nak felel meg 8,3%-os évesített volatilitással. Ebből adódik, hogy az iSTOXX® Global Demography Select 50 indexben szereplő részvények hozamainak szóródása alacsonyabb, mint a EURO STOXX Select Dividend 30 és STOXX Global 1800 indexeké, így kiszámíthatóbb teljesítménnyel is rendelkezik azoknál. Az index 2016.04.29-től aktív és a múltbeli teljesítménye nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre.

 

Értékeltség

A leggyakrabban alkalmazott értékeltségi mutató az úgynevezett P/E ráta. ez azt mutatja meg, hogy az éves eredmény hányszorosán forog az adott részvény vagy index. Ez a mutató jelenleg 15 alatt áll, ami nem számít soknak, egy fejlett, globális piaci indextől, melynek stabilitását a magas osztalékhozam és alacsony volatilitás biztosítja.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben