Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Július végére új miniszerelnöke lehet Nagy-Britanniának

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. június 5.   10:10

A Világbank visszavágta a növekedési kilátásokat Emelkedés jellemezte tegnap az európai indexeket. A FTSE100 0,4%-ot, a CAC40 0,5%-ot, a DAX pedig 1,5%-ot emelkedett. Július 26-ig megválaszthatják az új brit miniszterelnököt. Annak...

A Világbank visszavágta a növekedési kilátásokat

Emelkedés jellemezte tegnap az európai indexeket. A FTSE100 0,4%-ot, a CAC40 0,5%-ot, a DAX pedig 1,5%-ot emelkedett.


Július 26-ig megválaszthatják az új brit miniszterelnököt. Annak ellenére lesz ennyire időigényes a folyamat, hogy a Konzervatív Párt megváltoztatta és ezzel felgyorsította a pártelnök választás folyamatát. A jelöltek közti első fordulót június 13-án tartják és az új szabályok értelmében az 5% alatti támogatást kapó jelöltek kiesnek. A második fordulóban már 10%-os küszöböt kell elérniük a jelölteknek. A végső megmérettetésre a július 22-i héten kerül sor, ekkor a végső két jelölt közül a párt 120 ezer fős tagsága választja ki a párt új elnökét és egyben a miniszterelnököt is. A jelöltállítási folyamat a jelöltek nagy száma miatt húzódik el ennyire, bár két jelölt már jelezte visszalépését.


A Világbank 2,9%-ról 2,6%-ra csökkentette a 2019-es növekedési kilátásokat és 2,8%-ról 2,7%-ra vágta vissza a 2020-as előrejelzését. A 2021-es várakozásokon nem változtatott, 2,8%-on tartotta. A jegybank további lefelé mutató kockázatokat lát és főként az európai gazdaságot ítéli problémásnak, ahol az idei növekedési várakozásokat 40 bázisponttal 1,2%-ra csökkentették.

20 tonna aranyra tett szert a Deutsche Bank

Venezuela és a Deutsche Bank még 2016-ban kötött egy 2021-ig szóló swap ügyletet, melynek kötelezettségeit Venezuela most nem tudta teljesíteni. A Deutsche Banknak várhatóan nem keletkezik vesztesége az ügyleten, ugyanis 20 tonna aranyfedezet mellett kötötték a tranzakciót, ami most a Deutsche Bank tulajdonába került.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben