Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Párhuzamos világban élnek az olaszok

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. június 3.   10:33

Szerény profittal kell beérniük a légitársaságoknak Csökkenést mutattak pénteken az európai indexek, a FTSE100 és a CAC40 is 0,8%-ot csökkent, a DAX pedig 1,5%-ot zuhant. A túlzottdeficit-eljárás...

Szerény profittal kell beérniük a légitársaságoknak

Csökkenést mutattak pénteken az európai indexek, a FTSE100 és a CAC40 is 0,8%-ot csökkent, a DAX pedig 1,5%-ot zuhant.


A túlzottdeficit-eljárás megindításának lehetősége miatt az olasz kormány ismét leporolta a saját, párhuzamos fizetőeszköz bevezetésének a lehetőségét. Ezzel a korlátozottan elfogadott új pénzzel stimulálnák az olasz gazdaságot. Így az euró mellé lényegébenaz saját pénzt vezetnének be, amit biztos nem fog jó szemmel nézni sem az EKB, sem az Európai Bizottság.


Az olasz pénzügyminiszter konkrétumok nélkül ígéretet tett az adórendszer és a költségvetési kiadások átalakítására abban a levélben, melyben az Európai Bizottság költségvetési aggodalmaira adott választ. A végleges levélből kikerült a jóléti kiadások csökkentése, ami egy kiszivárgott változatban még benne volt, de a politikai nézeteltérések miatt a végleges változat nem tartalmazhatta.


Szerény profittal kell beérniük a légitársaságoknak a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) elemzése szerint. A szektor szintű profitvárakozást a korábbi 35,5 milliárd dollárról 28 milliárd dollárra csökkentették, ami mögött az emelkedő kerozin- és bérköltségek állnak, amit a cégek a versenyben nem képesek áthárítani az ügyfelekre. Az elemzés szerint utasonként átlagosan 6 dolláros profitra számíthatnak a légitársaságok.


Lemondott a német SPD elnöke, miután az EP választásokon minden eddiginél gyengébben szerepelt a párt. A pártelnök lemondása azonban váratóan nem veszélyezteti a CDU/CSU és az SPD koalíciós kormányzását.

Ne nagyon várjunk felvásárlást az UniCredittől

Az UniCredit vezérigazgatója egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy jelenleg az organikus növekedésre koncentrálnak, és a mostani környezetben nagyon nehéznek tartják a határokon átnyúló felvásárlásokat. Ezzel lényegében cáfolták azokat a híreket, miszerint felvásárlási ajánlatot tennének a Commerzbankra, bár hivatalosan nem kommentálják az ehhez hasonló spekulációkat és pletykákat.

Megafúzióval terjeszkedik az Infineon

Az Infineon jelentős prémium mellett, 46%-kal a 30 napos átlagár fölött, 23,85 dolláron tett vételi ajánlatot az amerikai Cypress Semiconductor részvényeire. Az ajánlat 10 milliárd dollárra értékeli az amerikai vállalatot és 8,7 milliárdra a piaci kapitalizációját. A társaság egyébként memória chip gyártóból igyekszik magát autóipari elektronikai vállalattá átpozícionálni. Éves szinten 180 millió eurós költségszinergiára számítanak 2022-ig, hosszú távon pedig akár 1,5 milliárd eurós bevételi szinergiára.

Üzletágat értékesítene a BASF

A BASF megkezdte az építőipari vegyianyagokkal foglalkozó üzletágának értékesítését. Vételi érdeklődésre nem csak az építőiparban érdekelt vállalatoktól, de private equity befektető cégektől is számítanak a 2,7 milliárd euróra érékelt üzletágra, ami tavaly 245 millió eurós EBITDA eredményt ért el.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben