Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Engedélyt adott az FDA

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. május 29.   09:49

Erste kommentár Az amerikai gyógyszerügyi hatóság tegnap kiadta az engedélyt a cariprazine terápiás kiterjesztésére. Így az év második felében már a bipoláris depresszióban szenvedő betegek is...

Erste kommentár

Az amerikai gyógyszerügyi hatóság tegnap kiadta az engedélyt a cariprazine terápiás kiterjesztésére. Így az év második felében már a bipoláris depresszióban szenvedő betegek is szedhetik a gyógyszert az Egyesült Államokban. A potenciál jelentős, hiszen a jelenlegi 500 millió dolláros éves értékesítés így 3-5 éven belül 1 milliárd dollár fölé növekedhet. A Richter most mérföldkőfizetést kap 10 millió dollár értékben, amely a második negyedéves eredményben fog megjelenni, és a royalty bevételek is növekedhetnek dinamikusan tovább. Mindez különben azt jelenti, hogy néhány év távlatában ez az egy gyógyszer már annyit fog hozni a konyhára, mint a cég mostani eredménye. Így nem meglepő, hogy noha a vártnak megfelelő eredmény született az FDA részéről, a részvény árfolyama mégis 4 százalékot emelkedett. Ugyan a 20 napos mozgóátlagig ment fel az árfolyam, ahol egy picit megpihenhet, de a jelenlegi nyomott árakról alapvetően egy hosszabb emelkedési hullámot várunk.


A mai napon a DAX érdemtelenül esik oly nagyot a kereskedés elején, így napközben egy kis javulást kellene látnunk. A BUX kis csökkenése teljesen belefér a képbe a mai napon.

A fogyasztókat nem zavarja még a kereskedelmi háború

Folytatódott tegnap a korrekció a tengerentúli részvénypiacokon, a technikai kép így továbbra sem mutatja a fordulat jeleit. A Dow 0,9%-kal, az S&P500 0,8%-kal, a Nasdaq 0,4%-kal esett vissza.


A Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexének 15 éve nem látott csúcsát követően a Conference Board hasonló indexe is pozitív meglepetést okozott. Az index értéke 134,1 pont lett májusban az előző havi 129,2 és a várt 130 ponttal szemben, ami 6 havi csúcsnak felel meg. A felmérés május 16-ikával zárult, amikor Trump már egy hete megemelte az importvámokat 200 milliárd dollárnyi kínai árura. Ebből az látszik, hogy a kereskedelmi feszültségek fokozódása egyelőre nem zavarja túlzottan az amerikai fogyasztókat. Kérdés, hogy miután a kiskereskedelmi láncok kénytelenek lesznek emelni áraikon, továbbra is ki fog-e tartani az optimizmus.


Az Amerikai Pénzügyminisztérium elkészítette szokásos félévi jelentését, amiben a devizapiaci mozgásokkal foglakozik. Ebben továbbra is figyelőlistán tartotta Kínát, mint olyan országot, ahol potenciálisan felmerülhet a devizamanipuláció kérdése. A lényeg azonban az, hogy az USA továbbra sem vádolja direkt módon devizapiaci manipulációval Kínát.


Eközben Kína a kereskedelmi tárgyalások kapcsán azzal fenyeget, hogy ha a helyzet azt kívánja, leállítja bizonyos ritkaföldfémek exportját az USA-ba. Ez érzékeny pont lehet az Egyesült Államoknak, ugyanis az USA-ban felhasznált ritkaföldfémek 80%-a Kínából származik, amiknek többek között az elektronikai ipar az egyik fontos felhasználója.


10%-kal emelkedett tegnap az AMD árfolyama, miután az elemzők kifejezetten pozitívnak ítélték a vállalat hétvégén bemutatott új processzorait, amikkel a PC-k piacán az Intellel is felvehetik a versenyt.

Likviditást növelt a kínai jegybank

Jellemzően csökkentek ma reggel az ázsiai részvényindexek. A Hang Seng 0,1%-ot, a Nikkei 1,2%-ot csökkent, a Shanghai index viszont árral szemben 0,4%-ot emelkedett.


7 napos repo tranzakció keretében a kínai jegybank 250 milliárd jüan, átszámítva 36 milliárd dollárnyi likviditást nyújtott a bankrendszernek, az elmúlt napokban ugyanis emelkedtek a bankközi kamatok, miután pénteken az állam váratlanul lefoglalta a Baoshang Bankot.


Japánban felmerült az előrehozott választás lehetősége. A felsőházban júliusban eleve választásokat tartanak, de az alsóházban legközelebb 2021 októberében kéne választást tartani. Azonban Shinzo Abe miniszterelnök dupla választást írhat ki, ezzel is biztosítva a szükséges politikai erőt a tervezett őszi áfa emeléshez.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott az amerikai és az európai határidős piacokon is ma reggel.

Saját részvény vett az OTP

Az OTP május 28-án 113.500 darab (átlagár: 11.995 forint), május 27-én pedig 86.500 darab (átlagár: 12.098 forint) saját részvényt vásárolt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben