Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Olaszország a tűzzel játszik

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. május 28.   10:24

Ügyvivő kormány alakul Ausztriában Az európai részvénypiacok emelkedéssel fogadták, hogy bár a centralista pártok meggyengültek főleg a zöldpártok javára, de a populisták nem nyertek teret az európai parlamenti...

Ügyvivő kormány alakul Ausztriában

Az európai részvénypiacok emelkedéssel fogadták, hogy bár a centralista pártok meggyengültek főleg a zöldpártok javára, de a populisták nem nyertek teret az európai parlamenti választáson. A CAC40 0,4%-ot, a DAX 0,5%-ot, a FTSE100 pedig 0,7%-ot emelkedett.


Az Európai Bizottság fontolóra veszi, hogy fegyelmi eljárást indítson Olaszországgal szemben. Az erről szóló döntést akár már jövő szerdán meghozhatják. Egy ilyen, egyébként igen hosszadalmas eljárás eredménye akár 3,5 milliárd eurós büntetés is lehetne Olaszország számára, amiért nem törekszenek a költségvetési hiány féken tartására és az adósság csökkentésére. Salvini egyenesen kijelentette, hogy szó sem lehet az adó, például az áfa emeléséről. A hírre a 10 éves olasz államkötvények hozama 12 bázisponttal, 2,66%-ra ugrott. Az olasz államötvények mellett az olasz bankokra is negatívan hat az ismét kirobbanó költségvetési vita.


Sebastian Kurz osztrák kancellár tegnap elvesztette a bizalmi szavazást, így a szeptemberi előrehozott választásokig ügyvivő kormány alakul a pénzügyminiszter, Hartwig Löger vezetésével. A mostani kormányválság ellenére az előrehozott választások legnagyobb esélyese még mindig Sebastian Kurz osztrák néppárti politikus.

A francia állam is hajlik a Fiat-Renault fúzióra

A Renault legnagyobb tulajdonosa, a részvények 15%-át birtokló francia álam is nagyszerű lehetőséget lát a Fiat és a Renault fúziójában. Azonban hozzátették, hogy törekedni kell a munkahelyek megőrzésére, ez pedig limitálhatja a szinergia lehetőségét. A Reuters értesülései szerint az átalakulási tervről jövő héten dönthet a Renault.

Tőkeemelés is jöhet a Deutsche Banknál

A Bloomberg értesülései szerint a következő két hónapban újabb átalakulási terveken fognak dolgozni a Deutsche Banknál, ami komoly változást hozhat a pénzintézet életében. A tőkeemelés lehetősége is felmerült, bár tartanak ennek negatív befektetői megítéléséről. A másik elképzelés a befektetési banki üzletág jelentős visszavágása, akár több 10 milliárd eurós eszközleépítés árán. Ez az üzletág vezetőjének távozásával járhat, akinek amúgy is alacsony a támogatottsága a részvényesi közgyűlés eredménye alapján.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben