Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megjött a Digi

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. május 28.   10:07

Erste kommentár Tegnap elindította régóta ígért mobilszolgáltatását a Digi. Mivel a hálózat még kiépítés alatt van, ezért a szolgáltató tesztelésre hívja...

Erste kommentár

Tegnap elindította régóta ígért mobilszolgáltatását a Digi. Mivel a hálózat még kiépítés alatt van, ezért a szolgáltató tesztelésre hívja az ügyfeleket. Nulla forintos havidíjat, nagyon pici hálózaton kívüli percdíjat és 50GB-os netet kínál azoknak az ügyfeleknek, akinek már van valamilyen digis vagy inviteles előfizetése. Hűségidő nincsen, a tesztelési időszak az év végéig tart. Ugyan az előfizetőknek egyelőre egy gyenge minőségű hálózattal kell számolniuk, ami először csak néhány nagyobb városban lesz elérhető, de akkor is úgy tűnik, hogy a Digi begurította az aranyalmát (mint Erisz Héra, Athéné és Aphrodité közé) a piacra azzal a felirattal, hogy kinek a legkedvezőbb a szolgáltatása. Ráadásul jön az 5G tender, s ha elég frekvenciát hoz el, akkor egész jó kis szolgáltatást rakhat össze a jövőben. Ez pedig most azt sugallja nekünk, hogy (i) az Mtel-től átpártolhatnak ügyfelek a Digi-hez, (ii) az 5G tenderen akár komolyabb verseny is kialakulhat a frekvenciákért, amely felhajthatja az árat, ugyanis a Digi-nek kell a frekvencia, míg az Mtel-nek ugyan most, nem, de a jövőben szüksége lehet rá, emiatt meg kell vennie. Azaz ez a teszteléses trükk elég nagy kellemetlenséget okozhat az Mtel-nek. Mindezek ellenére emelkedik a részvény árfolyama, amit furcsállunk.


A mai napon emelkedhet-oldalazhat mind a DAX, mind a BUX index. Ne feledjük, hogy ma MSCI átsúlyozás lesz a zárásban, ami nagy forgalmat hozhat a piacon, elsősorban a MOL részvényben, ahol komolyabban változik a súly.

Álmosan kezdi a hetet Amerika

A tegnapi szünnapot követően ma ismét a megszokott menetrend szerint zajlik a kereskedés az amerikai részvénypiacon. A vezető határidős indexek minimális pluszokat mutatnak ma reggel.


Most csütörtökön az amerikai GDP második becslését lesz érdemes figyelni, míg pénteken a Fed által kiemelten figyelt inflációs mutató érkezik.


Tegnap véget ért Donald Trump és Shinzo Abe japán miniszterelnök négynapos találkozója. A felek inkább diplomáciai kapcsolataikat ápolták, mintsem egy lehetséges kereskedelmi egyezségről tárgyaltak, noha a háttérben ezzel kapcsolatban is egyeztettek a stábok. Trump szerint augusztusra megállapodhat egymással a két ország, míg Abe szerint nem beszéltek ilyesmiről egymással.

600 milliárd dolláros tétje van az amerikai-kínai kapcsolatnak

Nyugodt kereskedésben emelkedtek ma az ázsiai részvénypiacok. A Nikkei 0,4%-kal, a Hang Seng 0,6%-kal, a Shanghai index pedig 0,9%-kal zárt magasabban.


A Bloomberg becslése szerint a globális gazdasági hatás akár a 600 milliárd dollárt is elérheti, ha az USA-nak és Kínának nem sikerül rendeznie gazdasági kapcsolatait. Várakozásuk szerint a negatív hatások 2021-ben csúcsosodhatnák ki, ami Kína esetében GDP 0,5%-a, az USA esetében pedig a GDP 0,2%-a lenne.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben