Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Minden maradt a régiben

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. május 27.   09:51

Erste kommentár Gyakorlatilag minden marad a régiben az EU parlamentben, annyi kiegészítéssel, hogy a néppárti-szocialista koalíció a liberálisokkal együtt fog többséget alkotni az új parlamentben. A sokak...

Erste kommentár

Gyakorlatilag minden marad a régiben az EU parlamentben, annyi kiegészítéssel, hogy a néppárti-szocialista koalíció a liberálisokkal együtt fog többséget alkotni az új parlamentben. A sokak által vízionált szélsőjobboldali előretörés végül nem következett be. Az Egyesült Királyságban az igazi nagy meglepetés szerintünk a liberális párt előretörése volt, miközben a Brexit párt javított az öt évvel ezelőtti eredményéhez képest, a konzervatívok pedig rontottak. Ez a két utóbbi talán nem olyan nagy meglepetés. Mindenesetre a font, amely az elmúlt napokban túladottá vált, már erősödéssel reagált a várt eredményre, azaz az „adj a pletykára vegyél a hírre” viselkedés érvényesül.


Mindeközben ma mind az USA, mind a londoni piacok zárva tartanak. Így visszafogottabb kereskedésre számíthatunk. A DAX a kezdeti emelkedést követően a pozitív tartományban zárhat, míg a BUX esetében nem vagyunk ennyire optimisták. Az erdős kezdést követően gyengébb viselkedésre számítunk.

Pihenővel kezdi a hetet Amerika

Minimális pluszokkal tértek a hosszúhétvégi pihenőre pénteken az amerikai részvénypiacok. A Dow 0,4%-kal, az S&P500 és a Nasdaq 0,1%-kal kerültek feljebb. Az Emlékezet Napját ünneplik ma a tengerentúlon, az amerikai fegyveres erőknél szolgálat közben elhunytakról emlékeznek meg. Mind a részvény-, mind a kötvénypiacok zárva tartanak a mai napon.


Folytatódtak a kereskedelmi tárgyalások az USA és Japán között, a hétvégén Donald Trump és Shinzo Abe már személyesen is találkoztak. Egyelőre sok konkrétum nem látott napvilágot, az viszont kiderült, hogy a júliusi japán választások előtt még nem fognak végleges tervezettel előállni a felek.

Felügyeleti üzenet erősíti a jüant

Vegyes teljesítményt nyújtottak az ázsiai részvényindexek. A Hang Seng 0,1%-ot csökkent, míg a Nikkei 0,3%-ot, a Shanghai index pedig 1,1%-ot emelkedett.


A kínai bank és biztosító felügyelet erős üzenetet küldött a devizakereskedők számára, mely szerint komoly veszteségre készüljön az, aki a jüan gyengülésére spekulál. Az üzenet azt követően érkezett, hogy az USDCNY árfolyam érintette a kiemelten figyelt 7-es értéket. Az üzenet hatására a szintről lefordult és erősödések indult a jüan a dollárral szemben.


Újabb gyenge kínai adat látott napvilágot. Áprilisban az iparvállalatok profitömege 3,7%-kal csökkent a korábbi időszak 13,9%-os növekedése után. A piacokat ugyanakkor nem mozgatta meg az adat, hiszen a korábbi beszerzési menedzser indexek már jelezték a gyenge áprilisi ipari teljesítményt.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott az európai és az amerikai határidős piacokon is ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben