Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Meg vannak számlálva May napjai

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. május 24.   10:16

Vasle szerint megfelelően teljesít az Eurózóna gazdasága Erőteljes csökkenés jellemezte a tegnapi európai kereskedést. A DAX és a CAC40 is 1,8%-ot esett, míg a londoni FTSE100 1,4%-ot csökkent. Theresa May várhatóan ma bejelenti...

Vasle szerint megfelelően teljesít az Eurózóna gazdasága

Erőteljes csökkenés jellemezte a tegnapi európai kereskedést. A DAX és a CAC40 is 1,8%-ot esett, míg a londoni FTSE100 1,4%-ot csökkent.


Theresa May várhatóan ma bejelenti lemondásának menetrendjét. A kiszivárgott hírek szerint június 10-én indulhatna a küzdelem a pártvezetésért, és amint megvan a párt új vezetője, ami akár 6 hétig is elhúzódhat, May lemondana miniszterelnöki tisztségéről is. Vagyis már csak hetek lehetnek hátra May regnálásából. A mostani belpolitikai küzdelem ugyanakkor azt is jelentheti, hogy az EP júliusi megalakulásáig sem lesznek képesek kilépni az EU-ból, vagyis az EP képviselők a korábbi tervekkel ellentétben mégis részt vehetnek az új EP megalakulásában.


Az EKB szlovén tagja, Bostjan Vasle szerint az Eurózóna gazdasága az EKB várakozásainak megfelelően teljesít. Ezt a véleményt viszont a jegybank áprilisi jegyzőkönyve alapján nem osztja az összes jegybankár, egyesek szerint a vártnál gyengébben teljesít az Eurózóna gazdasága. Az EKB várhatóan a következő ülésén, június 6-án jelenti be az új TLTRO program technikai részleteit.


Májusban is tovább csökkent az eurózónás feldolgozóipari beszerzési menedzser index, a korábbi 47,9 pontról 47,7 pontra, ami továbbra is kontrakciót jelez. A szolgáltaóiparban szintén csökkenés volt tapasztalható, 52,8 pontról 52,5 pontra esett az index, így a várt enyhe emelkedés itt is és a feldolgozóipar esetében is elmaradt.

Csökkent a Deutsche Bank vezetőinek népszerűsége

Tegnap tartotta éves közgyűlését a Deutsche Bank. Nagyot esett a felügyelőbizottság elnökének és a vezérigazgatónak a támogatottsága, mindkettőjüket sokan bírálták, de a korábbi pletykákkal ellentétben a többség mégis támogatta a felügyelőbizottság elnökét is. A vezérigazgató támogatottsága a tavalyi 95%-ról 75%-ra zuhant, míg a felügyelőbizottság elnökét a tavalyi 84% után idén csak a részvényesek 72%-a támogatta. Vagyis a közgyűlést követően nem kell személyi változásokra számítani, de a részvényesek egyértelműen a bank vezetőségének tudtára adták, hogy fogytán van a türelem.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

PODCAST

Nagyot bukott a Tesla, de a Musk varázslat még mindig működik

A gyorsjelentési szezon legfontosabb hete zajlik épp az Egyesült Államokban. A világ legértékesebb cégei közül többen is közzéteszik első...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben