Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Holnap lemondhat May

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. május 23.   10:50

Továbbra is borúsak a német ipari kilátások Kisebb elmozdulások jellemezték tegnap az európai tőzsdéket. A DAX 0,2%-kal, az FTSE 100 0,1%-kal emelkedett, a CAC 40 stagnált. A „The Times” értesülései szerint Theresa May brit...

Továbbra is borúsak a német ipari kilátások

Kisebb elmozdulások jellemezték tegnap az európai tőzsdéket. A DAX 0,2%-kal, az FTSE 100 0,1%-kal emelkedett, a CAC 40 stagnált.


A „The Times” értesülései szerint Theresa May brit miniszterelnök holnap benyújthatja lemondását azt követően, hogy legújabb Brexit terve hallatán (népszavazással egybekötött megállapodás elfogadása) miniszterei gyakorlatilag fellázadtak. Ráadásul a konzervatív házelnök, Andrea Leadsom is lemondott. Mindezek mellett a belső ellenzék is mozgolódik, hogy megváltoztassák a párt szabályokat, s újra lehessen bizalmatlansági indítványt kezdeményezni May ellen. A hírek szerint a miniszterelnök a belső ellenzék (1922 Committee) vezetőjével való találkozást követően, a holnapi napon nyújtja be a lemondását. Ugyanakkor nem világos, hogy ki követheti, ki hajlandó elvállalni a jelenlegi nehéz helyzetben a kormányzást.


A várt 44,8 ponttal szemben csupán 44,3 pont lett a német feldolgozóipari beszerzési menedzser index májusban, ami további minimális csökkenés a korábbi 44,4 pontról. Az új megrendelések továbbra is esést mutatnak, ami nem sok jót ígér a jövőre nézve. A szolgáltatóipari index továbbra is jól tartja magát 55 ponton, igaz ez kisebb visszaesés a korábbi 55,7 pontról. Az összesített index kisebb emelkedést tudott felmutatni a hónapban, ami főként az ipari termelés kedvezőbb alakulásának volt köszönhető, ami azonban kevésbé előremutató indikátor. Eközben a francia adatok jobb képet festettek, ott mindkét alindex növekedni tudott a korábbi értékekről.

Tovább tisztíthatja mérlegét az UniCredit

Az ügyhöz közel álló források szerint 5 milliárd euró értékben adhat túl újabb nem-teljesítő hiteleken az UniCredit. Az előkészületek már javában zajlanak, a tervezett portfólió értékesítése még idén befejeződhet. Ez azon a 2,4 milliárd eurónyi nem-teljesítő hitelen túlmenően értendő, amit jelenleg is eladásra kínál a bank. Amennyiben ezek a programok sikeresek lesznek, úgy 2019 végére közel 10 milliárd euróra csökkenhet a bank nem-teljesítő hitelállománya a 2018 végi 38 milliárd euróról, szemben a korábban megcélzott 15 milliárd euróval. Ezzel a nem-teljesítő hitelek aránya a teljes hitelállományon belül csupán pár százalékra mérséklődhet.

Továbbra is nyitott az összeolvadásra a Commerzbank

Azt követően, hogy meghiúsult a Commerzbank és Deutsche Bank összeolvadása, tegnap Martin Zielke, a Commerzbank vezérigazgatója azt mondta az éves közgyűlésen, hogy a bank nyitott más pénzintézettekkel való esetleges összeolvadásra is. Az ügyhöz közel álló források szerint az ING és az UniCredit is érdeklődött a bank iránt, ahogyan ezt korábban az újságok már megírták.

Rossz hitelt ad el a Santander és a PSA közös cége

A Santander és a PSA közös pénzügyi vállalata eladni készül 19.000 gépkocsival fedezett nem teljesítő hitelt, mintegy 100 millió euró értékben. A méret a Santander részvényéhez képest olyan pici, hogy az 1 centet sem éri el, így árfolyamhatása igazándiból nincs.

Kínai gyár építését kezdte meg a BASF

A BASF 10 milliárd dolláros projektbe kezdett Dél-Kínában. Guangdong tartományban építi fel legnagyobb ázsiai poliuretán gyárát, amely 60.000 tonna mérnöki műanyagot fog gyártani (pl. autókba). Ezzel ázsiai poliuretán kapacitását 290.000 tonnára növeli a cég. A hír pozitív, de árfolyamhatást nem várunk.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben