Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Politikai botrány Ausztriában

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. május 20.   10:28

Előrehozott választásokat tartanak szeptemberben A csütörtöki nagyobb emelkedést követően pénteken korrekció jellemezte a vezető európai részvényindexeket. A DAX 0,6%-kal, a CAC 40 0,2%-kal esett vissza, az FTSE 100 stagnált.

Előrehozott választásokat tartanak szeptemberben

A csütörtöki nagyobb emelkedést követően pénteken korrekció jellemezte a vezető európai részvényindexeket. A DAX 0,6%-kal, a CAC 40 0,2%-kal esett vissza, az FTSE 100 stagnált.


Előrehozott választásokat tartanak szeptemberben Ausztriában a kormánykoalícióban levő kisebb párt körül kirobbant botrány miatt. Heinz-Christian Strache lemondott alkancellári pozíciójáról azután, hogy nyilvánosságra került egy 2017-es videó, ahol magukat orosz befektetőknek kiadóknak kínált volna állami támogatást a médiában való fölényszerzésért cserébe. Kurz kancellár nem vállalta a továbbiakban az együtt-kormányzást, ezért előrehozott választások kiírását kérte.


A két évvel ezelőtt még elbukott népszavazást követően most kétharmados többséggel úgy döntöttek a svájciak, hogy megvonják az adókedvezményeket a svájci székhelyű nemzetközi vállalatoktól, ezzel engedve az EU és az OECD régebb óta tartó nyomásának.

Vártnál nagyobb veszteség a Ryanairnél

A Ryanair ma reggel tette közzé negyedik negyedéves eredményét (2019 Q4), amely 21 centes veszteséget mutatott a várt 16 cent veszteséggel szemben. Az éves eredmény így 29 százalékkal 1,02 milliárd euróra csökkent az egy évvel ezelőttihez képest, ha a Lauda Air 139,5 milliós veszteségét nem vesszük figyelembe. (A Lauda Airt december óta konszolidálja a cég, s az első évre 139 millió eurós veszteséget vártak tőle.) A fuvardíjakra nehezedő nyomás okozza a gyenge teljesítményt. Az átlagos viteldíj 6 százalékkal 37 euróra csökkent, s a cég szerint nyáron további árcsökkenés várható. Mindeközben a gépek töltöttségi mutatója 95-ről 96 százalékra emelkedett. A B737 Max-ok problémái is érintették a céget. Az új Boeing 737-esek októberben kerülhetnek leszállításra. A most induló 2020-as pénzügyi évre összeségében stagnáló eredményt vár a légitársaság. és egy 700 millió eurós részvény-visszavásárlási programba kezd még a héten, a tavalyi 560 millió eurós részvényvásárlást követően. Ez sem hatja meg a részvényeseket, hiszen az árfolyam 6 százalékot esik a hírre, és egyre közelebb kerül ahhoz, hogy egy nagy fordított váll-fej alakzatot hozzon létre. Abból viszont nagyon csúnya forgatókönyv jönne ki a részvényár tekintetében!

Nagyot esik az Infineon

3 százalékos eséssel nyitottak ma az Infineon részvényei az után, hogy piaci információk szerint a gyártó beszüntette a félvezető eszközök szállítását a Huawei részére. A hírt a cég nem erősítette meg, de az informátorok tudni vélik, hogy a kiszállítások újraindulhatnak, amint a jogi kérdéseket tisztázták. Persze a Google bejelentéséének köszönhetően valószínűleg amúgy is jelentősen csökkenni fognak a megrendelések.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben