Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Autóipari vámok kérdése elnapolva

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. május 16.   10:19

180 nap haladékot kap az EU és Japán Az autóipari vámok elhalasztásának hírére hirtelen fordulat következett be tegnap az európai részvénypiacokon, és az egyre negatívabb hangulat optimizmusba csapott át....

180 nap haladékot kap az EU és Japán

Az autóipari vámok elhalasztásának hírére hirtelen fordulat következett be tegnap az európai részvénypiacokon, és az egyre negatívabb hangulat optimizmusba csapott át. Így a DAX végül 0,8%-os pluszban zárt, ugyanúgy ahogy az FTSE 100 is, míg a francia CAC 40 0,6%-kal került feljebb.


A Bloomberg által látott tervezet szerint az USA 180 nap haladékot adna az EU-nak és Japánnak az autóipari importok kérdésének megtárgyalására. Erre valószínűleg azért lehetett szükség, mert a kereskedelmi tárgyalások Kínával nem haladtak a tervezett ütemben. A hivatalos elnöki rendelet még a héten napvilágot láthat. Ebben a Bloomberg értesülései szerint Trump nemzetbiztonsági kockázatnak minősítheti az EU-ból és Japánból érkező autóipari importokat, így arra kötelezné őket, hogy korlátozzák ezeket. Korábban egyébként a NAFTA tárgyalásánál végül Kanada és Mexikó is így tett, azonban az EU és Japán számára ez nem elfogadható. A kérdés tehát még nem tűnik megoldottnak, a probléma csupán el lett napolva. Ennek megfelelően a tegnapi öröm az európai részvénypiacokon kicsit korai lehetett.

Javuló eredményre számít a Raiffeisen

A tegnapi gyenge eredményt követően megtartotta szokásos elmezői tájékoztatóját a Raiffeisen menedzsmentje. Az orosz nettó kamatrés beesett 5% alá az első negyedévben, de a bankcsoport javulást vár a következő negyedévekben. A nettó jutalékbevételekben erős visszaesés volt, ami elsősorban az eladott lengyel egység kieséséből adódik, na meg szezonális hatásokból. Így a Raiffeisen ebben is javulásra számít. Az első negyedéves eredményt követően az egy részvényre jutó saját tőke 33,4 euró, azaz ennek 60 százalékán forog most a részvény, ami nagyon alacsonynak tekinthető.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben