Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Visszatér a brit parlament a Brexithez

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. május 9.   10:26

Az EKB a 2%-os inflációs cél elérésére törekszik Kisebb emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A FTSE100 0,2%-ot, a CAC40 0,4%-ot, a DAX pedig 0,7%-ot emelkedett. Két héten belül ismét a parlament elé terjesztheti a Brexit...

Az EKB a 2%-os inflációs cél elérésére törekszik

Kisebb emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A FTSE100 0,2%-ot, a CAC40 0,4%-ot, a DAX pedig 0,7%-ot emelkedett.


Két héten belül ismét a parlament elé terjesztheti a Brexit kilépési tervezetet Theresa May. Szükség is van rá, hogy ismét elkezdjenek érdemben foglalkozni vele, ha azt akarják, hogy az EP júliusi megalakulására lezárják a kilépési tárgyalásokat és azt el is fogadják.


Mario Draghi továbbra is kiáll azon nézete mellett, hogy a bérnövekedés inflációt fog okozni. Mint fogalmazott, nem fogadják el a kudarcot és az EKB továbbra is arra fog törekedni, hogy elérje 2%-os inflációs célját. Draghi úgy becsüli, hogy a rendkívüli jegybanki stimulusok 10 millió munkahely teremtéséhez járultak hozzá.

1 milliárd dolláros büntetést kértek a Bayerre

Továbbra is tart a per Kaliforniában egy házaspár és a Bayer között a Roundup rákkeltő hatása miatt. A felperes ügyvédje összesen 1 milliárd dolláros büntetés kiszabását kéri, és kártérítési igénnyel fordult a bírósághoz, ami lényegesen nagyobb, mint az eddig megítélt kártérítések.

Várt fölötti eredmény az UniCreditnél

Az UniCredit adózott eredménye 25%-kal 1,39 milliárd euróra emelkedett, felülmúlva az 1,25 milliárd eurós piaci várakozást. A nettó kamatbevétel és a nettó díj- és jutalékbevétel is a vártnak megfelelően alakult, viszont a céltartalékképzés a várt 535 millió eurónál kisebb költséget okozott, 497 millió eurót fordítottak erre a célra. Az átalakítások eredménye kezd beérni, a működési költségeket 4,2%-kal csökkentették a tavalyi év azonos időszakához képest. A bankcsoport Tier 1 tőkemegfelelése 12,25%-ra emelkedett a korábbi 12,06%-ról.

Az Arcelormittal növekvő globális acélkereslettel számol

Az Arcelormittal a mai gyorsjelentésében a korábbi 0,5-1 százalék közötti növekedésről 1-1,5 százalék közé emelte meg a globális acélkeresletre vonatkozó idei kilátásait. Ezen belül Kína esetében a korábbi kereslet visszaeséssel szemben (-1,5 - -0,5 százalék) most 0-1 százalék közötti növekedést várnak! Ugyankkor Európában a korábbi 0-1 százalék közötti növekedés inkább 0-1 százalék közötti csökkenés lehet idén. A cég nettó eredménye 414 millió euró lett 1,65 milliárd euró EBITDA mellett, amelyre az elemzők 1,7-et vártak (1,62-2,07-es tartományban.) Az eredményt nem segítette az alacsonyabb acélár, amely az alacsonyabb keresletnek, a fölös kapacitás kínálatnak és az emelkedő nyersanyagáraknak volt köszönhető. Az eredményre negatívan reagált az árfolyam.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben