Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Folytatódnak a tárgyalások

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. május 7.   09:04

Erste kommentár Kiderült, mitől gurult be Trump, s teljesen jogosnak tűnik a felháborodása. A hétvégén a kínaiak átküldték a szerződés tervezetet, amiben kedvezőbb feltételeket írtak maguknak, mint ahogy...

Erste kommentár

Kiderült, mitől gurult be Trump, s teljesen jogosnak tűnik a felháborodása. A hétvégén a kínaiak átküldték a szerződés tervezetet, amiben kedvezőbb feltételeket írtak maguknak, mint ahogy korábban megállapodtak. A kínaiak is érzik „bűnösségüket”, így nem borítottak asztalt, hanem csütörtökön újra tárgyalóasztalhoz ülnek. Ennek megfelelően a piacok megnyugodtak tegnap napközben, de technikailag sok esetben korrigálnia kellene az indexeknek. Ez alól kivételnek tűnik a BUX, amely viszont a korrekciójának vége felé járhat, legalábbis az MACD alapján. Ha az OTP-re nézünk, akkor azt látjuk, hogy megvolt a 12.450 szint tesztelése, és a dinamikus indikátor alapján akár már jöhet is a fordulat. A Richter esetében is fordulatot várunk mind a technikai kép, mind az alapján, hogy pénteken a tavalyinál jobb eredményt tehet közzé, ráadásul a közeljövőben jön az FDA döntése a cariprazine kapcsán a bipoláris depresszió indikációban. Erre pedig pozitív véleményt várunk. Úgy tűnik, hogy a MOL is befejezi korrekcióját. Ezek pedig mind azt sugallják, hogy a BUX is elindulhat fölfelé.


A mai napon a DAX index esetében csökkenésre számítunk, ugyanakkor a BUX indexnek emelkednie kellene.

Okkal orrolt meg Trump

Szépen visszahúzták tegnap az amerikai részvényindexeket a kezdeti 1,5-2%-os mínuszokból, ami az ottani részvénypiac relatív erejéről tanúskodik. A Dow végül 0,3%-kal, a Nasdaq és az S&P500 0,5%-kal került lejjebb.


A kereskedelmi tárgyalásokról Trump vasárnapi tweet kirohanása óta újabb információk láttak napvilágot. A Trump adminisztráció kereskedelmi képviselője, Robert Lighthizer szerint azért helyezte Trump az importvámok megemelését ismét kilátásba, mivel Kína elkezdett visszatáncolni egy-két korábban tett ígéretétől. Ezt az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin is megerősítette. Mnuchin elárulta, hogy a kínai fél hétvégén küldött át számukra egy előzetes tervezetet a kereskedelmi szerződésről, és szerinte ebben több olyan ponton változtatott Kína, amit már korábban egyeztettek a felek. Jó hír mindenesetre, hogy most csütörtökön folytatódnak a tárgyalások a felek között az USA-ban, ahol tisztázhatják félreértéseket. Ha ez nem sikerülne, akkor Trump ígérete szerint amerikai idő szerint május 10-én 00:01-kor 10%-ról 25%-ra emelkedne 200 milliárd dollárnyi kínai importra a vám. A piac továbbra is bízik a sikeres kimenetelben, ahogyan azt a tegnapi részvénypiaci mozgásból láthattuk. Így ha esetleg a héten nem sikerülne nyélbe ütni az egyezséget, az újabb eladásokat hozhatna.


Egyre jobban aggódik a Fed a kockázatosabb hitelek növekedési üteme miatt az USA-ban, melyek volumene 20%-kal nőtt 2018-ban. Legfrissebb jelentésében az amerikai jegybank arra hívta fel a figyelmet, hogy a vállalati hitelállomány azoknál a vállalatoknál nő a leggyorsabban, akiknek a legkockázatosabb hitelezni.


Jó helyen van jelenleg az alapkamat az USA-ban Robert Kaplan, a dallasi Fed elnöke szerint, még akkor is, ha az infláció továbbra is a Fed 2%-os célja alatt alakul. Szerinte ennek strukturális okai is lehetnek, így a Fed nem menne sokra azzal, hogy ha kamatvágással akarná felpörgetni az árszínvonal emelkedését.

Vissza a tárgyalóasztalhoz

Mára már megnyugodtak az ázsiai részvénypiacok, amiben nagy szerepet játszik, hogy a kínai delegáció az alelnök vezetésével mégiscsak utazik Amerikába, hogy folytassák a kereskedelmi tárgyalásokat. A Hang Seng oldalazott, a Shanghai index 0,2%-ot csökkent, míg a több, mint 1 hét után újranyitó japán tőzsdeindex, a Nikkei 1,6%-ot zuhant, hiszen csak most volt lehetősége reagálnia az elmúlt hét történéseire.


Az ausztrál jegybank a várakozásoknak megfelelően 1,5%-on tartotta az alapkamatot. Idénre 1,75%-os, jövőre pedig 2,0%-os inflációval számolnak.


A végleges áprilisi feldolgozóipari beszerzési menedzser index 50,2 pont lett Japánban, szemben az előző havi 49,5 ponttal. Ezzel az indexnek sikerült a vízválasztó 50 pontos érték fölé kapaszkodnia.

Határidős piacok

A határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel, a főbb indexek közül egyedül a DAX és a CAC volt pluszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Az AutoWallis és a Waberer’s is bekerül a régiós indexbe
ELEMZÉS

Az AutoWallis és a Waberer’s is bekerül a régiós indexbe

Szeptember 23-ól lépnek életbe a régiós CECE index...

Élelmiszerár-sok(k)
AGRÁR SAROK

Élelmiszerár-sok(k)

Statisztikákkal ugyan nehéz alátámasztani, de nincs olyan, akinek ne lenne ismerőse, aki a határokon túli boltokba jár vásárolni. Pláne nincs...

2024. szeptember 16.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben