Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A választási kudarc után ismét a Brexitre koncentrálnak

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. május 6.   09:40

Alacsonyabb adóbevétellel számol a német kormány Pénteken jó hangulat jellemezte az európai piacokat. A CAC40 0,2%-ot, a FTSE100 0,4%-ot, a DAX pedig 0,6%-ot emelkedett. Katasztrofális vereséget szenvedtek a konzervatívok a helyi...

Alacsonyabb adóbevétellel számol a német kormány

Pénteken jó hangulat jellemezte az európai piacokat. A CAC40 0,2%-ot, a FTSE100 0,4%-ot, a DAX pedig 0,6%-ot emelkedett.


Katasztrofális vereséget szenvedtek a konzervatívok a helyi önkormányzati választásokon Nagy-Britanniában. Összesen 8804 képviselői helyről döntöttek a szavazók. A választások egyértelmű vesztese a Konzervatív Párt, mely a vártnál is lényegesen több, 1321 képviselői helyet veszített. A nagy rivális, a Munkáspárt viszont mindössze 77 helyet vesztett. A választás egyértelműen mutatta, hogy a lakosság nem elégedett a Brexit helyzet kezelésével, ezt felismerve ismét előtérbe kerülnek a Brexit tárgyalások, ráadásul az eddigieknél konstruktívabb hangvétel várható. Úgy tűnik, az EP választásokat megelőzően szeretnék lezárni a Brexitet, amire még két hét áll a parlamenti képviselők rendelkezésére.


A Handelsblatt értesülései szerint 2019-2023 között most már lényegesen alacsonyabb adóbevétellel számol a német kormány, mint tette azt októberben. Az új kalkulációt várhatóan csütörtökön teszik közzé. Összesen 100 milliárd euróval alacsonyabb adóbevétellel kalkulálnak a jelzett időszakban, ami az alacsonyabb növekedési várakozások és tervezett adócsökkentések együttes hatásából adódik.

Túl van a nehezén a Fiat

Pénteken napközben tette közzé negyedéves jelentését a Fiat Chrysler csoport. Az első negyedéves eredmény elmaradt a várakozástól, a várt 1,32 milliárd euró korrigált EBIT eredmény helyett csak 1,07 milliárd eurós EBIT eredményről számolt be a cég. Jelezték viszont, hogy azzal számolnak, hogy az idei éves profit meg fogja haladni a 2018-as eredményt és 6,7 milliárd eurós EBIT eredményt érhet el az évben az autógyártó, ami alapján túl lehet a nehezén a Fiat. Elsősorban az új modellektől várják a teljesítmény javulását az év hátralévő részében. Pénteken kezdetben eséssel reagált a Fiat árfolyama, majd a kedvező éves kilátást látva átfordult masszív emelkedésbe a részvényárfolyam.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben