Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Továbbra is lagymatag a forgalom

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. április 16.   09:46

Erste kommentár Tegnap is harmatos volt a forgalom a piacon, amit az erős záró forgalom még segített is. Azaz itt a csúcson elfogyott az érdeklődés a részvények iránt, ami nem túl jó hír a folytatás...

Erste kommentár

Tegnap is harmatos volt a forgalom a piacon, amit az erős záró forgalom még segített is. Azaz itt a csúcson elfogyott az érdeklődés a részvények iránt, ami nem túl jó hír a folytatás tekintetében. Kivárást láthatunk, hiszen előttünk van a gyorsjelentések bizonytalansága (gyenge negyedévet várnak az USA-ban), várjuk az amerikai-kínai tárgyalások végét, és a fordulatot a világgazdaság folyamataiban. Vagyis van mire figyelnünk. Ahhoz, hogy tovább tudjanak emelkedni az indexek, valamiféle egyértelmű jelet (pl. jó beszerzési menedzser indexeket, vagy valami hasonlót) kellene látnunk. Ugyanakkor a vezető indexek értékeltsége P/E alapon mostanra enyhén a sokéves átlag fölé emelkedett. Azaz tényleg egy komolyabb lendítő tényező kellene a további emelkedéshez.


Annak ellenére, hogy a Lufthansa profit warningot tett közzé, a 3 százalékos esés hatása limitált a DAX indexre nézve, amely a rövidtávú technikai kép alapján 12.200 pont fölé kellene, hogy emelkedjen az elkövetkező napokban. A BUX még pihenőn van, vagyis inkább alulteljesítést várunk tőle. A képen segít a Richter jó teljesítménye, ami a JP Morgan felminősítésének is köszönhető.

A Bank of America és a Netflix folytatják a sort

Minimális csökkenéssel zárták a tegnapi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, miután a Goldman Sachs és a Citigroup is vegyes első negyedéves gyorsjelentéseket tettek közzé. A vezető indexek egységesen 0,1%-kal estek vissza.


A nagybankok részéről ma a Bank of America folytatja a sort a jelentési szezonban, de ma már érkezik piacnyitás előtt a Blackrock, a UnitedHealth és a megtépázott hírnevű Johnson & Johnson jelentése is. Piaczárás után pedig a nap legjobban várt gyorsjelentését a Netflix teszi közzé.


Csütörtökön közzéteszi William Barr amerikai főállamügyész annak a vizsgálatnak a rövidített szövegét, amelyet Robert Mueller különleges ügyész végzett azzal kapcsolatban, hogy összejátszott-e Donald Trump stábja az oroszokkal a 2016-os választások során. Ennek összefoglalója már nyilvánosságra került, amiben nem talált Mueller kapcsolatot Trumpék és az oroszok között, azonban esetleges kényes részletek felbukkanása hozhat még kellemetlen perceket Trumpnak.


A Fed 2%-os céljától továbbra is többnyire elmaradó maginflációtól tart a chicagói Fed elnöke, Charles Evans (idén szavazótag). Véleménye szerint emiatt 2020 őszéig a mostani szinten kéne maradnia az alapkamatnak, hogy legyen tere az inflációnak 2%, illetve kicsit a fölé emelkednie. Sőt, ha a maginfláció növekedési üteme esetleg 1,5% környékére lassulna (ő nem ezt várja), az akár okot is adhatna az alapkamat csökkentésére.


Szintén a Fed célja alatt alakuló inflációra hívta fel a figyelmet Eric Rosengren, a bostoni Fed elnöke. Szerinte ahhoz, hogy a Fed ismét kamatot emeljen, a jelenlegi relatíve jó növekedési kép mellett az kéne, hogy az infláció tartósan a Fed 2%-os céljánál alakuljon.

Javulás a kínai ingatlanpiacon

Tovább folytatódott az emelkedés az ázsiai piacokon. A Nikkei 0,2%-ot, a Hang Seng 0,7%-ot, a Shanghai index 1,6%-ot emelkedett.


Márciusban a vizsgált 70 kínai városból 65-ben emelkedtek hó/hó alapon az új ingatlanok árai. Átlagosan 0,61%-kal nőttek az árak az előző hónap 0,53%-os emelkedéséhez képest. Főként az úgynevezett másod- és harmadkörös városokban volt jelentős az áremelkedés, míg a legnagyobb városokban ezúttal is visszafogott emelkedés volt tapasztalható.


Az OECD 6,2%-ra csökkentette a 2019-es kínai növekedési kilátásokat, 2020-ra pedig már csak 6,0%-os növekedésre számítanak. Korábban 20109-re 6,3%-os növekedést vártak, vagyis csak minimálisan vágták vissza a növekedési előrejelzést.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Ma tartja közgyűlését a Waberer’s

A napirenden a szokásos pontok szerepelnek. Osztalékfizetést nem javasolnak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben