Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Rugalmassággal a Hard Brexit ellen

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. április 10.   10:09

Ma tartja kamatdöntő ülését az EKB Csökkenés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A FTSE MIB 0,5%-ot, a CAC40 0,7%-ot, a DAX pedig csaknem 1%-ot csökkent. Kiszivárogtak a Brexit határidő hosszabbításának a...

Ma tartja kamatdöntő ülését az EKB

Csökkenés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A FTSE MIB 0,5%-ot, a CAC40 0,7%-ot, a DAX pedig csaknem 1%-ot csökkent.


Kiszivárogtak a Brexit határidő hosszabbításának a feltételei. Az EU a mai csúcson várhatóan 9-12 hónap közötti flexibilis hosszabbítást fog jóváhagyni a briteknek. A hosszabbítás pontos időtartalmáról azonban még zajlanak a viták. A javaslat szerint amennyiben a briteknek sikerül megállapodásra jutniuk a kilépésről, akkor a megállapodást követően heteken belül bármikor elhagyhatják az EU-t. A javaslat ugyanakkor megköveteli a britektől, hogy amennyiben az EP választások május 23-i kezdetekor sincs még megállapodás, akkor nekik is részt kell venniük az EP választáson. Ebben az esetben viszont elvárás lenne, hogy gyakorlatilag bábokat küldjenek az Európai Parlamentbe, akiknek a részvétele garantálja az EU jogi működését, azonban már nem szólnak bele az EU működésébe, hiszen a kilépés küszöbén állnak. Elsősorban francia nyomásra elképzelhető, hogy egy felülvizsgálati időpont is bekerül a hosszabbítási feltételek közé, arra az esetre, ha a brit EP képviselők destruktív hozzáállással akadályoznák az EP munkáját. A hosszabbítás elfogadásával ismét csökkenne a Hard Brexit kockázata.


A szokásos csütörtök helyett ezúttal szerdán, vagyis ma tartja kamatdöntő ülését az EKB. A figyelem középpontjában továbbra is az LTRO-val kapcsolatos információk állhatnak, illetve Draghi azon elképzeléséről tudhatunk majd meg esetleg többlet információkat, mely a banki eszközök egy részét kivonná a negatív jegybanki kamatok alól. Mario Draghi a sajtótájékoztatón várhatóan továbbra is átmenetinek minősíti majd a gazdasági lassulást, de a korábbinál is óvatosabb és galamb hangvételűbb lehet a jegybank kommunikációja.


Még kisebbre vágná növekedési előrejelzését az olasz kormányt és még nagyobb költségvetési hiánnyal számol egy új tervezetben. A növekedés csak 0,1% lehet, aminek eredményeként a hiány is 2,5%-ra rúgna az eredetileg vállalt 2,04% helyett. A növekedés visszavágása már múlt héten kiszivárgott, de akkor még 2,3-2,4%-os hiányról szóltak a hírek.


Az IMF az Eurozóna és az Egyesült Királyság növekedését is 0,3 százalékponttal vágta vissza. Előbbit 1,3%-ra utóbbit pedig 1,2%-ra.


Nem tud beletörődni Isztambul elvesztésébe Erdogan pártja, az AKP. Miután a választási bizottság nem volt hajlandó újraszámolni a szavazatokat, most választási csalásra hivatkozva megismételt választást követelnek.

Kínai cégbe fektetne a Volkswagen

A Reuters értesülései szerint a Volkswagen komolyabb tulajdonrészt szerezne kínai partnerében, a JAC Motorsban. Bár a két gyártó között szoros az együttműködés (például közösen fejlesztenek elektromos autót is), de a Volkswagennek ez idáig nem volt tulajdonrésze a kínai társaságban.

Ellenáll a Commerzbank szakszervezete

A Commerzbank szakszervezetének ellenállásába ütközhet a Commerzbank akvizíciója, ugyanis a szakszervezet jogosan tart attól, hogy jelentős létszámcsökkentéssel járna a bank összevonása más bankkal, legyen az akár a Deutsche Bank, akár az Unicredit. A szakszervezeti ellenállás pedig megnehezítheti a menedzsment dolgát, így a hír negatív, bár lehetett számítani a dolgozók ellenállására.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben