Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kivárás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. április 9.   09:24

Erste kommentár Alapvetően kivárás jellemzi a piacokat. Ezt rá lehet fogni a főbb politikai események (Brexit-Brextension; kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások) miatti kivárásra, de valójában komoly magaslatokban, vagy...

Erste kommentár

Alapvetően kivárás jellemzi a piacokat. Ezt rá lehet fogni a főbb politikai események (Brexit-Brextension; kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások) miatti kivárásra, de valójában komoly magaslatokban, vagy ellenállások közelében van számos index. Az S&P500 vagy a Nasdaq a mindenkori csúcsokhoz van közel, akárcsak a BUX index. Ugyanakkor a DAX egy résről fordul le és korrigál a rövidtávú indikátorok alapján. Ez a korrekció, ahogy a BUX esetében is, jól zajlik. Inkább oldalazás, mint esés. Ez a mozgás lehet érvényes a mai napra is mindkét index esetében.

Megnyílt az új front?

Felfelé araszolás jellemezte a tegnapi kereskedést az USA-ban, így a kezdeti kis mínuszokból zárásra kis pluszok lettek (S&P500 +0,1%, Nasdaq +0,2%). A Dow ezzel szemben 0,3%-kal esett.


Még épp hogy látszik a fény az alagút végén az USA és a Kína közti kereskedelmi tárgyalásokban, az USA máris újabb fronton indítana támadást. Ezúttal Európa lehet a célpont, miután többszöri verbális fenyegetés után tegnap az amerikai fél megtette az első konkrét lépést ebbe az irányba. Az USA kereskedelmi képviselőjének hivatala szerint az Unió jogtalanul nyújt állami támogatásokat az Airbus-nak, amire egyébként korábban már a WTO is felhívta a figyelmet. A Trump adminisztráció úgy nyilatkozott, hogy tegnap elkezdték vizsgálni azoknak a potenciális termékeknek a körét, amelyekre büntetővámot vethet ki az USA egészen addig, amíg az EU nem hagy fel az Airbus-nak nyújtott szubvenciókkal. Ez többek között helikoptereket, sajtokat, borokat, motorkerékpárokat érinthet. A vámok összesen 11 milliárd dollárnyi uniós importot érintenének, ám csak abban az esetben lépnének életbe, ha a WTO nyári döntésében valóban úgy véli, hogy a Boeing versenyhátrányt szenved az Airbus-nak nyújtott támogatások miatt. Trump valószínűleg megint a Kínával szemben mutatott stratégiát alkalmazza, szigorú hangnemet megütve a fontosabb kereskedelmi tárgyalások előtt. Az EU esetében ez főként az iparról, azon belül is az autóimportról szólhat majd, ami ellen már több ízben felszólalt Trump. Az onnan érkező híreket lesz majd igazán érdemes figyelni.


Újabb IPO közeleg a tengerentúlon, ezúttal a képmegosztó Pinterest van soron. A vállalat tegnap jelentette be, hogy részvényenként 15-17 dolláros árfolyamon szeretne első körben túladni részvényein. Ennek felső éle esetén a cég piaci kapitalizációja 9 milliárd dollár lenne.

Optimista a kínai növekedésre az HSBC

Leginkább oldalazás jellemezte az ázsiai kereskedést. A Nikkei 0,1%-ot, a Hang Seng 0,3%-ot emelkedett, míg a Shanghai index 0,2%-ot csökkent.


Az HSBC elemzői szerint a fiskális élénkítésnek köszönhetően a következő negyedévekben folytatódhat a kínai gazdaság felpattanása. Számításaik szerint a bejelentett adókönnyítések a GDP 2%-át teszik ki, ami az évtized legnagyobb könnyítését jelenti.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Ma tartja közgyűlését a Magyar Telekom

A menedzsment osztalékjavaslata 25 forint részvényenként.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben