Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Erősödő pályára állt a forint, de meddig folytatódhat a hazai fizetőeszköz menetelése?

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2014. február 26.   11:13

EUR/HUF: Közel a 306,5-ös lokális mélypont Stabilan erősödik a forint. A hazai fizetőeszköz múlt héten új lokális mélypontot ütött az euróval szemben, napon belül 314,7-ig emelkedett az árfolyam, de nem sokáig...

EUR/HUF: Közel a 306,5-ös lokális mélypont
Stabilan erősödik a forint. A hazai fizetőeszköz múlt héten új lokális mélypontot ütött az euróval szemben, napon belül 314,7-ig emelkedett az árfolyam, de nem sokáig maradt ilyen magas az árfolyam. Éles fordulat következett, és napok alatt 310 alá korrigált a kurzus. A forint erősödése azonban továbbra sem torpant meg, a tendencia folytatódhat a 306,5-ös lokális mélypontig. Ha távolabbról nézzük a grafikont, akkor 306,5-314,7-es sáv határozza meg a hazai fizetőeszköz mozgását, és akkor lenne igazán erős a forint, ha a sávból sikerülne kitörnie lefelé. Ekkor a 303,5-ös szint is elérhető lehetne, ellenkező esetben (ha a 306,5-ös támaszról visszapattan a kurzus) ismét forintgyengülésre kellene számítani. Ez viszont már egy távoli forgatókönyv, jelenleg még stabilan erősödik a forint.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
306,5 303,5 314,7
S&P500: Erős ellenállással küzd az index
Az 1.850 pontos ellenállás (ami egyben történelmi csúcsot is jelent) komoly akadályt jelentett az elmúlt napokban az árfolyamnak, kétszer is járt a szint felett napon belül az index, de egyelőre nem sikerült szignifikánsan áttörnie a szintet. Pedig az emelkedő trendet ennek áttörése erősítené meg, és számítani is lehet rá nagy valószínűséggel, hogy hamarosan áttöri a szintet a kurzus. Ebben az esetben pedig nagy tere nyílna az emelkedésnek, és ismét a vételi pozíciókra érdemes fókuszálni. A januári korrekciót már teljesen elfelejtették a befektetők, erős vételi nyomás van a tengerentúli börzén, és az emelkedés megtorpanása valószínűleg csak átmeneti lesz.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
 1.8131.775 1.850
eBay: Kitört a papír
Két nappal ezelőtt kitört az eBay. Az árfolyam a süllyedő trendcsatornát törte át, ami egy pozitív megerősítés a további emelkedést illetően. Az általunk számított célárfolyam 62,9 dollár, amihez egyre közelebb kerülhet a kurzus. A kitörést további emelkedés követheti, ha folytatódik a tendencia, akkor hamarosan új lokális maximumra kerülhet a kurzus. Egy jó belépési pont lehet a mostani kitörés.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 55,551,9 58 62,9
EUR/USD: Nem akar erősödni a dollár
Nem igazán akar erősödni a dollár. Napon belüli kísérletet többször is láttunk mostanában, de érdemben nem tud erősödő pályára állni a tengerentúli fizetőeszköz. Az 1,382-es lokális csúcsot is megérintheti napok múlva a kurzus, de a szint erős ellenállás, így arra is számítani lehet, hogy lepattan a szintről a devizapár.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 1,358 1,382
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben