Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erős a DAX

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. április 5.   09:31

Erste kommentár A DAX tegnapelőtt létrehozta a fordított váll-fej alakzatot, ami alapján az elkövetkező hat hónapban a korábbi csúcsig, 13.500 pont környékére kellene emelkednie. Ugyanakkor az is igaz, hogy hasonló bika alakzatokat láthattunk az elmúlt időszakban az OTP, a BUX, az S&P500 és a Nasdaq...

Erste kommentár

A DAX tegnapelőtt létrehozta a fordított váll-fej alakzatot, ami alapján az elkövetkező hat hónapban a korábbi csúcsig, 13.500 pont környékére kellene emelkednie. Ugyanakkor az is igaz, hogy hasonló bika alakzatokat láthattunk az elmúlt időszakban az OTP, a BUX, az S&P500 és a Nasdaq esetében is. Általában az volt a tendencia, hogy a kitörést követően nem elszállt az árfolyam, hanem viszonylag hamar jött a kitörési szint visszatesztje, vagy esetleg valamiféle alá esés is. A DAX esetében eladási jelzést adtak a rövid indikátorok, ami alapján már akár tegnap is eshetett volna az index. Ezzel szemben erősen viselkedett, s tovább ment – még ha csak picit is – az árfolyam, fölfelé. Ugyanakkor nagy valószínűséggel itt is jönni fog hamarosan a kitörési szint visszatesztje. A mai napon oldalazást várunk mind a DAX, mind a BUX index esetében.

Újabb hűbérurat nevezne Trump a Fedbe

A Dow vezetésével emelkedett tegnap az amerikai részvénypiac, az index 0,6%-kal került feljebb. Az S&P500 0,2%-kal erősödött, míg a Nasdaq 0,1%-kal esett. A határidős indexek kisebb pluszba ugrottak ma hajnalban, miután újabb biztató fejlemények érkeztek a kereskedelmi tárgyalások felől.


Azt követően, hogy belső források szerint Donald Trump Stephen Moore-t, az őt régóta támogató és a Fed-et élesen kritizáló közgazdasági írót és kommentátort tervezi kinevezni a jegybank egyik igazgatósági székébe, most napvilágot látott, hogy a másik szabad igazgatói székbe is egy „saját” embert ültetne. Ő Herman Cain, egy korábbi pizzalánc vezérigazgatója, aki 2012-ben pályázott a republikánus elnökjelölti szerepre, így szintén megvan a politikai kötődés. Cain-nél azonban pozitívum, hogy van már jegybanki háttere, ugyanis a 90-es években a kansasi Fed elnöke volt. Trump jelöltjeit ugyan még a Szenátusnak is jóvá kell hagynia, de itt republikánus többség van, tehát nem kizárt, hogy megszavazzák őket. Ezzel gyakorlatilag két, politikailag nem független állandó szavazótaggal bővülne a Nyíltpiaci Bizottság. Ez ugyan még kevés lenne ahhoz, hogy érdemben befolyásolják a republikánus párthoz húzó erők a jegybankot, mivel 12 szavazatból csupán 2-t birtokolnának. Mindenesetre kissé aggasztó jele ez annak, hogy sérülhet a jegybanki függetlenség a sokáig ennek mintapéldát állító Egyesült Államokban. A Trump által nevezni szándékozott emberek valószínűleg laza, a gazdasági növekedést ösztönző monetáris politikát támogatnának.


A Fed tagok azonban kitartanak álláspontjuk mellett, miszerint nem tervezik az alapkamat csökkentését idén, szemben a piaci a várakozással. A philadelphiai Fed elnöke, Patrick Harker (2020-ban szavazótag) úgy nyilatkozott, hogy jelenlegi tudása szerint nem számol kamatcsökkentéssel sem idén, sem jövőre. A clevelandi Fed elnöke, Loretta Mester szerint, ha a gazdaság a várakozásai szerint alakul, akkor akár még további kamatemelés is jöhet.

Újabb lépések a megállapodás irányába

Iránymutatás nélküli kereskedést láthattunk ma Ázsiában. A hongkongi és a shanghai tőzsde is zárva tartott nemzeti ünnep miatt, a japán Nikkei pedig visszafogott 0,3%-os emelkedést mutatott.


Az amerikai elnök és a kínai miniszterelnök-helyettes is pozitívan nyilatkozott a kereskedelmi tárgyalásokról tegnapi személyes találkozójukat követően. Mindkét fél szerint jelentős elrőelépések történtek és sikerült konszenzusra jutniuk a megállapodás szövegét illetően is. Viszont a további menetrendet egyelőre nem közölték, így azt sem lehet tudni, hogy mikor írhatják alá a megállapodást.

Határidős piacok

Az amerikai és a európai határidős piacokon is pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben