Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az UniCredit is ajánlatot tehet a Commerzbankra

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. április 4.   10:15

Vége az ötletbörzének Erőteljes emelkedés volt tapasztalható tegnap a német részvénypiacon. A DAX index 1,7%-ot ugrott, míg a CAC40 0,8%-ot, a FTSE100 pedig 0,4%-ot emelkedett. Két rendkívül szoros szavazást is tartottak...

Vége az ötletbörzének

Erőteljes emelkedés volt tapasztalható tegnap a német részvénypiacon. A DAX index 1,7%-ot ugrott, míg a CAC40 0,8%-ot, a FTSE100 pedig 0,4%-ot emelkedett.


Két rendkívül szoros szavazást is tartottak tegnap a brit parlamentben. Az első kérdésben 310:310 szavazat mellett döntetlen alakult ki arról a kérdésről, hogy a képviselők benyújthatnak-e még alternatív javaslatokat a Brexithez, és, hogy kívánnak-e ezekről a javaslatokról további vitát és szavazást. Döntetlen szavazás esetén a házelnök szava dönt, amire már évtizedek óta nem volt példa. A házelnöknek pedig ilyen esetekben illik a status quo felé billenteni a mérleg nyelvét. Így is tett és visszaadta az irányítás jogát a kormánynak, így további egyedi, alternatív javaslatok már nem fognak napirendre kerülni a parlamentben.


A másik szavazáson pedig 313:312 arányban megszavazta a parlament, hogy May forduljon hosszabb határidő hosszabbításért az EU-hoz. Erre nem nagyon kell noszogatni May-t, aki 9 hónapos hosszabbítást kérne. A valódi kérdés inkább az, hogy az EU hajlandó-e további határidőt hosszabbítani a briteknek anélkül, hogy körvonalazódna a Brexit lezárásának lehetősége. Az EURGBP árfolyam tegnap ismét 0,85-ön is járt, mivel a piac úgy értelmezte a szavazás eredményét, hogy továbbra is a rendezetlen Brexit elkerülésére törekednek a britek. Ma a brit parlament várhatóan ismét, immáron negyedszer is szavaz May kilépési javaslatáról.


Az EKB ma megjelenő jegyzőkönyve többletinformációkat tartalmazhat a harmadik TLTRO programmal kapcsolatban, azonban a pontos részleteket csak nyárra ígérik.

Felgyorsíthatják a Commerzbank akvizíciót

Felpörögtek az események a Commerzbank akvizíciójával kapcsolatban. Egyrészt a következő napokban, egyes hírek szerint a hétvégén, más hírek szerint inkább csak kedden, de dönthetnek arról, hogy felgyorsítják-e az akvizíciós folyamatot vagy az előzetes puhatolózást követően lefújják az egyesülési törekvéseket. Közben a Financial Times arról ír, hogy amennyiben a Deutsche Bank nem jár sikerrel, akkor az UniCredit tehet javaslatot egy jelentős Commerzbank részesedés megszerzésére. A terv, hogy az UniCredit tulajdonában lévő HypoVereinsbank-ot összevonnák a Commerzbankkal és ebből remélnek szinergiahatásokat. A Financial Times értesüléseit egyik bank sem kommentálta. A hír pozitív a Commerzbank részvényeire nézve, míg a piac negatívan értékeli a Deutsche Bank és az UniCredit esetében is.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben