Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mindenki a maga útján

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. április 4.   09:49

Erste kommentár Miközben zajlanak az események (az USA 90%-ban megegyezett a kínaiakkal, és 9 hónap Brextension néz ki), addig a piacok csinálják a maguk dolgát. Akinek emelkednie kell, az emelkedik, akinek pedig csökkennie kell, az...

Erste kommentár

Miközben zajlanak az események (az USA 90%-ban megegyezett a kínaiakkal, és 9 hónap Brextension néz ki), addig a piacok csinálják a maguk dolgát. Akinek emelkednie kell, az emelkedik, akinek pedig csökkennie kell, az esik. Ezt láthattuk tegnap is, és ezt láttuk ma is Ázsiában. Ez pedig pozitív kotta, hiszen a hagyományos bika piacon mindenki csinálja a maga dolgát. Ez igaz az indexekre és igaz az egyedi részvényekre is. Mai pletyka, hogy nem a Deutsche Bank, hanem az Unicredit vinné a Commerzbankot. Erre, ahogy lennie kell, a Commerz emelkedik, míg az Unciredit esik, de a Deutsche bankot sem kímélik.


A DAX tegnap egy hatalmas ugrással megközelítette a 12.100 pont környékén lévő rést, s ezzel az akcióval egy fontos szintet, egy nyakvonalszerűséget is átugrott. Ebből értelemszerűen az következik, hogy itt is kialakulóban van egy fordított váll-fej alakzatszerűség, amelyből akár nagyobb emelkedés is jöhet hosszabb távon. A sajtó azzal volt tele a tegnapi napon, hogy a magyar piac új csúcson zárt, de ez csak a záró értékre igaz. Ami valójában fontos, hogy korábban járt már ennél magasabban is. Ugyanakkor a kialakuló alakzat azt sugallja, hogy ami késik, nem múlik. A mai napon a DAX csökkenhet, a BUX-nak viszont a rövid indikátorok alapján emelkednie kellene.

Egyre közelebb a megállapodás

Véget ért napközben a kezdeti jó hangulat a tengerentúli részvénypiacokon, de a vezető indexek még így is emelkedéssel zártak. A Dow és az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,6%-kal került feljebb.


Maga Donald Trump is találkozik az USA-ban tárgyaló kínai miniszterelnök-helyettessel, Liu He-vel, aki a kínai fél fő képviselője. A találkozóra a mai napon kerülhet sor. A cél, hogy olyan konkrétumokban meg tudjanak állapodni a felek, amikről később Trump és Xi Jinping kínai elnök hivatalos megállapodást írhat alá. Új részlet például, hogy Kínának 2025-ig kéne lehetővé tennie azt, hogy amerikai cégek 100%-ban tulajdonolhassanak kínai vállalatokat.


Csupán 63 ezer autót szállított le a Tesla az idei első negyedévben, ami jócskán elmaradt az elemzők 76 ezres várakozásától és a tavalyi negyedik negyedévi 91 ezertől. Ugyanakkor a vállalat tartja 360-400 ezer közötti éves célját, ami kisebb megerősítést jelenthet a befektetők felé. Ebből pedig inkább az látszik, hogy a kereslet (a Tesla saját bevallása szerint is) erős, továbbra is inkább a gyártási és kiszállítási lánc a szűk keresztmetszet. Így a hírekre összességében nem érkezett érdemi árfolyamreakció piaczárás után.  


A korábbi közel 60 pontról és az elemzők által várt 58 pontról 56,1 pontra esett az ISM szolgáltatóipari indexe az USA-ban márciusban, ami 2017 közepe óta nem látott alacsony érték. Ennek ellenére abszolút értelemben továbbra is magas az index, bőven a bővülést jelző 50 pont felett, azonban a hirtelen nagyobb visszaesés kissé aggasztó jel.


Erre azonban részben rácáfolt a Markit végleges szolgáltatóipari indexe, amit 55,3 pontra felfelé korrigáltak márciusra a korábbi 54,8 pontról. Ez is kisebb visszaesés ugyan, azonban még jóval a tavaly szeptemberi 53,5-ös mélypont felett vagyunk.


Ma teszik közzé az Etiópiában lezuhant Boeing 737-es Max vizsgálatának első eredményeit. Ebből kiderülhet, hogy valóban hasonló esetről van-e szó, mint a 2018 végi indonéziai szerencsétlenségnél.

Újabb stimulus jöhet Kínában

Vegyes teljesítmény jellemezte az ázsiai piacokat. A Nikkei stagnált, a Hang Seng 0,5%-ot csökkent, míg a Shanghai index 0,4%-ot emelkedett.


Médiaértesülések szerint Kínában újabb gazdaságélénkítő intézkedéseken dolgoznak, köztük egy jelentős földreformon is.


Jövő héttől csökkentik a postai adókat Kínában, amivel a belső kereskedelmet támogatnák.


A már bejelentett és a közeljövőben bejelenteni tervezett intézkedések is azt a célt szolgálják, hogy támogassák a gazdasági növekedést.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben