Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

200 napos

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. április 2.   09:47

Erste kommentár Fontos szerepet kapnak a mai napon a 200 napos mozgóátlagok. A DAX index, az EURHUF, az amerikai könnyű olaj, vagy éppen a Richter is ennek a környékén tartózkodik. Míg az előbbi háromnál...

Erste kommentár

Fontos szerepet kapnak a mai napon a 200 napos mozgóátlagok. A DAX index, az EURHUF, az amerikai könnyű olaj, vagy éppen a Richter is ennek a környékén tartózkodik. Míg az előbbi háromnál ellenállásként viselkedik, addig a Richter esetében már inkább támaszként tekintünk rá. Így az előbbiek esetében megállóra számítunk az emelkedésben, amit különben átmenetinek tekintünk (talán az olaj kivételével). Mint ahogy a Richter esetében a „visszateszt” is átmeneti lehet a korábbi áttörés után. Azaz majdnem minden esetben további emelkedést várunk a nem túl távoli jövőben.


Ugyanakkor a briteknek nincs 200 napjuk. Tegnap sem sikerült megtalálni a kiutat, ami az elkövetkező napokban is folytatódhat, hiszen nem akarnak megállapodás nélkül kiesni az EU-ból április 12-én. Az látszik, hogy a köldökzsinórt a képviselők többsége nem szeretné végleg elvágni, hiszen a vámunió valamiféle formában való fennmaradása majdnem többséget kapott tegnap.


A mai napon oldalazó piac lehet egész nap mind a DAX, mind a BUX index esetében.

Megnyugtató makroadat az USA-ból

A kedvező délutáni makroadat tovább fűtötte a jó hangulatot az amerikai részvénypiacon, a Dow és a Nasdaq 1,3%-kal, az S&P500 1,2%-kal emelkedett.


A Markit indexével szemben a vártnál jobb feldolgozóipari indexről számolt be tegnap az ISM az USA-ban. Az index 55,3 pontra ugrott márciusban a korábbi 54,2-ről és a várt 54,5 helyett, ami arról tanúskodik, hogy továbbra is relatíve jó az ipar helyzete a tengerentúlon. Az adatnak örültek a befektetők, ugyanis több régiós feldolgozóipari index érkezett már a hónapban, ami a vártnál gyengébb képet mutatott. Külön pozitívum, hogy az új megrendelések alindexe 57,4 pontra ugrott a korábbi 55,5 pontról, ami további jó folytatást vetít előre.


A korábban beharangozottnál később készül csak el a Boeing azzal a szoftverfrissítéssel, amely a két alkalommal is tragikus balesetet szenvedett 737 Max típusú gép hitelességét hivatott helyreállítani. Korábban a cég azt mondta, hogy már március 29-én benyújtja az Amerikai Légiközlekedési Bizottságnak a frissítést, most azonban azt jelezte, hogy ez még hetekig el fog tartani.


Már a második kereskedési napon a 72 dolláros IPO ár alatt, 69 dolláron zárták a kereskedést a Lyft részvényei. Ezzel a kezdeti eufória hamar elillant, s ha ez így folytatódik, az kisebb fejtörést okozhat a rivális Ubernek, amely szintén a közeljövőben tervezi elsődleges részvénykibocsátását.

A kötvénypiacra is begyűrűzött a lassuló kínai növekedés

Oldalazás jellemezte az ázsiai piacokat ma reggel. A Hang Seng 0,1%-ot emelkedett, míg a Nikkei és a Shanghai index is 0,1%-ot csökkent. A hongkongi index is bikapiacba lépett át tegnap azáltal, hogy mélypontjáról már több mint 20%-ot pattant fel.


A Bloomberg adatai szerint az első negyedévben 3,9 milliárd dollárnyi kötvényt nem tudtak törleszteni. Ez gyakorlatilag négyszerezést jelent a tavalyi év első negyedévéhez képest, a fő ok a gyengülő növekedés és a vállaltok profitjának lassabb növekedése.


Az ausztrál jegybank a várakozásoknak megfelelően 1,5%-on tartotta az alapkamatot.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a negatív, míg az európai határidős piacok többsége a pozitív tartományban volt ma reggel. A főbb indexek közül a DAX mínuszos volt.

Márciusi MOL marzsok

A februári hordónkénti 3,0 dollárról márciusban 4,2 dollárra emelkedett a MOL finomítói árrése. Tavaly ilyenkor 6,1 dollár, az idei I. negyedévben pedig 3,1 dollár volt hordónként. A petrolkémiai árrés viszont tovább csökkent, márciusban 387,5 euró volt tonnánként szemben a februári 400,8 euróval. Az idei I. negyedéves átlag 415,2 euró, a tavaly márciusi adat pedig 435,5 euró volt tonnánként.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben