Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Súlyos vereséget szenvedett May és Erdogan is

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. április 1.   10:18

May nem adja fel Kisebb emelkedést mutattak pénteken az európai indexek. A FTSE100 0,6%-ot, a DAX 0,9%-ot, a CAC40 pedig 1%-ot emelkedett. Theresa May pénteken harmadszor is vereséget szenvedett, ismét leszavazták kilépési...

May nem adja fel

Kisebb emelkedést mutattak pénteken az európai indexek. A FTSE100 0,6%-ot, a DAX 0,9%-ot, a CAC40 pedig 1%-ot emelkedett.


Theresa May pénteken harmadszor is vereséget szenvedett, ismét leszavazták kilépési javaslatát. Azonban nem adja fel, és a hírek szerint egy negyedik szavazást is szeretne a héten. Ennek érdekében a konzervatív párti politikusokat még előrehozott választásokkal is megfenyegette, amit nagyon nem szeretnének, hiszen a húzódó Brexit sokat rontott népszerűségükön és az előrehozott választásokat valószínűleg a Munkáspárt nyerné.


Ma ismét indikatív szavazásokat tartanak a brit parlamentben, hogy milyen irányba vigyék a Brexitet. Ha továbbra sem megy át May javaslata, akkor április 12-ig kell dönteniük arról, milyen úton indulnak, de ez az EU csúcs időpontja miatt a valóságban inkább április 10-i határidőt jelent. Jean-Claude Juncker közben figyelmeztette a briteket, hogy fogytán a türelme.


Az első negyedévben a bizonytalan környezet hatására 3,8%-kal csökkentek a londoni ingatlanárak. Hasonló méretű csökkenésre utoljára 2009-ben volt példa.


Érdekes eredményt hozott a török önkormányzati választás, a fontosabb nagyvárosokban ellenzéki győzelem születet. Erdogan pártja, az AKP elveszítette Ankarát, a földközi-tenger parti városok nagy részét és akár Isztambult is, utóbbi esetben mindkét nagy párt a saját jelöltjét tekinti győztesnek. A líra némileg gyengült a választási eredményre, ugyanis az AKP vártnál gyengébb választási eredménye még erősebb populista intézkedéseket eredményezhet.


3% alá csökkentette költségvetési hiányát Spanyolország, így kikerülhetnek a már egy évtizede tartó túlzottdeficit-eljárás alól.


Korrupcióellenes, EU párti elnököt választottak Szlovákiában. Zuzana Caputova személyében először lesz az országnak női elnöke.

Több száz millió eurós megtakarítást vár a Volkswagen

A német Handelsblatt értesülései szerint a Volkswagen nagyságrendileg 400-600 millió eurós megtakarítást vár az Amazonnal és a Siemenssel kötött együttműködéstől.

Önvezető kamionba fektet a Daimler

Többségi részesedést vásárolt a Daimler az önvezető kamionok fejlesztésével foglalkozó Torc Robotics-ban. A következő években 500 millió eurót terveznek erre a fejlesztési területre költeni a Daimelrnél. A hír kapcsán nem számítunk árfolyam reakcióra.

Kieshet az MSCI indexből a Ryanair

Az MSCI indexben májustól többé nem szerepelhetnek azok a részvények, melyeknek alacsony a külföldi befektetők számára elérhető közkézhányada. Az MSCI közleménye szerint ez a lépés a Ryanairt és érintheti.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben