Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Pozitív hangulat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. április 1.   09:49

Erste kommentár Továbbra is pozitív a hangulat a piacokon. Az USA-ból a kínai tárgyalásokkal kapcsolatban érkeztek pozitív hírek, amit megtoldott az, hogy a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index újra...

Erste kommentár

Továbbra is pozitív a hangulat a piacokon. Az USA-ból a kínai tárgyalásokkal kapcsolatban érkeztek pozitív hírek, amit megtoldott az, hogy a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index újra 50 pont fölé emelkedett (50,8), ami visszatérés a növekedési tartományba. Ennek a németek is örülhetnek, hiszen sokan a kínai lassulással hozták kapcsolatba a német feldolgozóipari menedzser index jelentős zuhanását. Apropó, ennek végleges márciusi értékét láthatjuk a mai napon, ahol valószínűleg nem lesz számottevő változás.


Mindeközben az S&P500 index az első negyedévet 13,1 százalékos emelkedéssel zárta, ami az álmoskönyvek szerint jó évet vetít előre, hiszen (i) utoljára hasonló jó negyedévet 2009-ben zárt az index, másrészt (ii) ha 10 százalék fölött zárja az első negyedévet az index, akkor 10-ből 9 esetben tovább emelkedik az index az év hátralevő részében. Mindenesetre az index technikai képe jó, és nem csak az S&P500-é, hanem pl. a Nasdaq-é is.


Így az angol ügyetlenkedés sem tudja elvenni a befektetők jókedvét, hiszen azt már egyértelműen kijelentették, hogy megállapodás nélkül nem akarnak kilépni az EU-ból. Így április 12-ig valamiféle alternatív megoldásnak kellene többséget kapnia, hogy a kizuhanás ne következzen be (kisebbik rossz).


A mai napon az általános jó hangulatban a BUX és a DAX is valószínűleg emelkedéssel zárja a napot.

Jó előjel

Nyugtával dicsérte a hetet az amerikai részvénypiac pénteken, a Dow és a Nasdaq 0,8%-kal, az S&P500 0,7%-kal került feljebb. Ezzel az S&P500 az első negyedévben 13,1%-kal emelkedett, igaz mindezt azután, hogy 2018 utolsó negyedévében 14%-kal esett vissza. Ennél jobb teljesítményre a 2009-es harmadik negyedévi felpattanás óta nem volt példa. A statisztika azt mutatja, hogy az utóbbi 10 alkalomból, amikor az index az első negyedévben 10% feletti emelkedést mutatott, 9-szer a következő három negyedév is pozitív mérleget mutatott.


A Levi’s-hez hasonlóan a Lyft is vad startot vett a pénteki első kereskedési napján, miután a 72 dolláros jegyzési árfolyamot követően 87 dolláron, 20%-os pluszban nyitottak a részvények. Ezt követően azonban profitrealizálási hullám érkezett és végül kicsivel 78 dollár felett zárt az árfolyam.


Felfelé korrigálták a Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi indexét az USA-ban március hónapra, a korábbi 97,8 pontról 98,4 pontra.

A javulás jeleit mutatja a kínai feldolgozószektor

Jól indult a második negyedév Ázsiában. A Shanghai index 2,5%-ot, a Hang Seng 1,6%-ot, a Nikkei pedig 1,4%-ot emelkedett.


A kínai statisztikai hivatal tegnapi közleménye szerint a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index 50,5 pontra emelkedett a korábbi 49,2 pontról. A feldolgozóipar javuló helyzetét alátámasztotta a ma reggeli Caixin feldolgozóipari index is, mely 50,8 pontra emelkedett a korábbi 49,9 pontról. Mindkét index mostanra átlépte az 50 pontos értéket, ami a gazdasági környezet javulására utal.


Ma reggel jelent meg a japán jegybank által készített első negyedéves üzleti hangulatindex, a Tankan index. A nemzetközi tendenciákhoz igazodva elsősorban a feldolgozóiparnál volt komolyabb csökkenés. A szolgáltatóipar viszonylag jól tartja magát, sőt a kisvállalatok esetében a szolgáltató szektor esetében még egy minimális javulás is tapasztalható volt.


A héten Washingtonban folytatódnak tovább az amerikai és kínai kereskedelmi tárgyalások.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Albán leánybankkal bővült az OTP csoport

Megtörtént a tranzakció pénzügyi zárása, így a Banka Societe Generale Albania az OTP 100%-os tulajdonba került. A bejelentés technikai jellegű, árfolyamhatásra nem számítunk.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben