Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

May nem adja fel, harmadszor is nekifut

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. március 29.   10:17

Eredetileg ma léptek volna ki a britek Az európai piacokat összességében inkább kis csökkenés jellemezte a tegnapi kereskedésben. A CAC40 0,1%-ot csökkent, míg a DAX 0,1%-ot, a fTSE100 pedig 0,6%-ot emelkedett. Ma...

Eredetileg ma léptek volna ki a britek

Az európai piacokat összességében inkább kis csökkenés jellemezte a tegnapi kereskedésben. A CAC40 0,1%-ot csökkent, míg a DAX 0,1%-ot, a fTSE100 pedig 0,6%-ot emelkedett.


Ma ismét, immár harmadik alkalommal is szavazásra bocsátják a brit parlamentben a May féle kilépési tervezetet. A megismételt szavazást egy jogi kiskapu teszi lehetővé, ugyanis a közel 600 oldalas dokumentumból kiszedtek egy 26 oldalas politikai nyilatkozatot, ami konkrétumok nélkül tárgyalta az EU és az Egyesült Királyság jövőbeli kapcsolatrendszerét. Ezzel a húzással jogi értelemben véve már jelentősen megváltozott a szavazás tárgya, így a házelnök engedélyezte az újabb szavazást.


May javaslata továbbra sem számít népszerűnek a képviselők között. Ugyanakkor néhány hard Brexitet támogató politikus beállhat a javaslat mögé, hiszen könnyebben elfogadhatják a mostani javaslatot, mint azt a tényt, hogy akár 1-2 évvel is hosszabbodhatnak a tárgyalások. Más politikusoknak pedig May lemondási ígérete adhat lökést, hogy ezúttal megszavazza a javaslatot. A nagyságrendileg 100 hard Brexit párti képviselő átállása esetén könnyedén átmehetne a javaslat, de valójában ennél jóval szorosabb eredmény tűnik reálisnak és az eddigi kudarcokat látva abszolút nem borítékolható, hogy May harmadik próbálkozása sikerrel jár. Viszont az észak-ír DUP-tól nem érdemes támogatókra számítani, a párt vezetője a napokban többször is kijelentette, hogy nem hajlandók támogatni a megállapodást, mert nem rendezi megnyugtatóan az ír és észak-ír határ kérdését.


Egyébként ma van a Brexit eredeti kilépési időpontja, ma éjfélig kellett volna a briteknek kilépni az EU-ból, amire most már teljesen valószínűtlen.


Kiugróan jó lett a ma reggeli német kiskereskedelmi forgalom, a várt 2,1% helyett 4,7%-kal haladta meg a tavalyi értéket. Ráadásul az előző havi adatot is felfelé módosították, a korábbi 2,6%-os becslést 3,1%-ra emelték fel.


Az Európai Parlament 2030-ra 37,5%-kal szeretné csökkenteni a személygépkocsik széndioxid kibocsátását. Ez szigorúbb követelmény, mint az Európai Bizottság által javasolt 30%-os csökkentés. Ahhoz, hogy a javaslat törvényerőre emelkedjen, még az Európa Tanácsnak is jóvá kell azt hagynia. Az új szabályozás komoly kihívások és fejlesztések elé állítaná az autóipart, valószínűleg a hibrid és elektromos autók elterjedésére lesz szükség, hogy képesek legyenek megfelelni a szabályozásnak.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben