Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hoztam is, meg nem is

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. március 27.   09:31

Erste kommentár Tegnap nagy izgalmat okozott az MNB. Ugyan az egynapos betéti rátát 10 bázisponttal megemelte, mínusz 5 bázispontra, és a deviza csere ügyletek méretét is potenciálisan csökkentette 100 milliárd...

Erste kommentár

Tegnap nagy izgalmat okozott az MNB. Ugyan az egynapos betéti rátát 10 bázisponttal megemelte, mínusz 5 bázispontra, és a deviza csere ügyletek méretét is potenciálisan csökkentette 100 milliárd forinttal, ennek ellenére kihangsúlyozta, hogy egyszeri lépésről van szó, és nem feltétlenül fog folytatódni a normalizáció. Ugyanis az importált dezinfláció is fékezheti az inflációs folyamatokat. Ez pedig összhangban van a várakozásunkkal. Ugyanakkor ezen egy picit meglepődtek a piaci szereplők, és adni kezdték a forintot, ami megközelítette a technikai szintet, a 320-nál lévő ellenállást. Onnan majd valamiféle korrekciót várunk. Ugyanakkor szerintünk az EURHUF komfort tartományának 320 és 330 között kellene lennie.


Mindeközben az Egyesült Királyságban is zajlanak az események. A parlament a mai napon feltérképezi, hogy melyik Brexit szcenárió mellett alakulna ki parlamenti többség, és annak megfelelően lépnének tovább. Ezek a szavazások nem kötelező érvényűek, csak feltérképezik a képviselő akaratot. Eredményekre délután 4 óra után lehet számítani.


A mai napon a DAX és a BUX is oldalazhat-emelkedhet az enyhén pozitív hangulatban.

Részsiker az Apple-nek

Nagyrészt kitartottak a kezdeti pluszok az amerikai részvénypiacon tegnap, a Dow 0,5%-kal, az S&P500 és a Nasdaq 0,7%-kal kerültek feljebb.


Ezúttal jó hír érkezett az Apple számára a Qualcommal való szabadalmi vitában, miután az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság úgy döntött, hogy az Apple nem sértette meg a Qualcomm azon szabadalmát, amely az okostelefonok akkumulátor-takarékos üzemmódjára vonatkozott. Ezt megelőzően egy másik szabadalommal kapcsolatban már elvesztett egy pert az Apple az USA-ban, illetve más országokban is, amely régebbi iPhone modelleket érintett. Így most ennek a határozatnak örülhetnek a befektetők, ugyanis egy kedvezőtlen döntés folyományaként több régebbi modellre importkorlátozások kerülhettek volna bevezetésre. Jelenleg több per is folyamatban van még a két cég között, így jó pár fontos döntés születhet még akár az idei évben is. A kedvező döntésre az árfolyam 0,5%-kal emelkedett piaczárás után.


Nagyobb mértékű visszaesést mutatott a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe az USA-ban, miután az index értéke a korábbi 131,4 pontról 124,1 pontra esett vissza márciusban. A konszenzus 132,5 pontot várt. Így az index értéke továbbra is relatíve magas, azonban érdemes figyelni, hogy folytatódik-e a most látott csökkenés az indexben.


A többséghez hasonlóan az alapkamat szinten tartását támogatja a San Franciscói Fed elnöke, Mary Daly. Véleménye szerint a mostani alapkamat nagyjából az egyensúlyi szintnél van, és a jelenlegi makroadatok fényében egyértelműen a kivárás a célravezető út.

Pocsék évkezdés Kínában

Alapvetően enyhe emelkedés jellemezte az ázsiai részvénypiacokat. A Shanghai index 0,5%-ot, a Hang Seng 0,6%-ot emelkedett, miközben a Nikkei 0,2%-ot csökkent.


Rendkívül gyengén kezdték az évet a kínai vállalatok. A statisztikai hivatal közleménye szerint az ipari vállalatok profitja az év első két hónapjában 14%-kal maradt el az egy évvel korábbi értéktől. A részvénypiacot azonban nem ütötte szíven a gyenge adat, hiszen az alacsony termelői árindexből és a feldolgozóipar gyenge beszerzési menedzser index adataiból már lehetett rá következtetni, a változó időpontú kínai holdújév pedig szinte lehetetlenné teszi a havi adatok év/év szintű összehasonlítását.


A héten folytatódnak a magas szintű kereskedelmi tárgyalások Kína és az USA között. A várakozások szerint legkorábban április végén születhet megállapodás.


A Bloomberg felmérése alapján a piaci szereplők arra számítanak, hogy az év második felében a kínai jegybank 150 bázisponttal tovább csökkenti a tartalékrátát, hogy ezzel támogassa a hitelezési aktivitást és a gazdasági növekedést.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
20 éve az Európai Unióban – Magyarország két évtizedes tagságának mérlege
WEBINÁRIUM

20 éve az Európai Unióban – Magyarország két évtizedes tagságának mérlege

A két évtizedes tagság mérlege 20 év távlatában: meddig jutottunk?

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben