Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csak a bizonytalanság biztos

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. március 19.   09:41

Erste kommentár Az angol jogrend szépségbe közbeszólt. Nem lesz március 20-án újabb szavazás a megállapodásról, mert a precedens jog nem engedi. Így a június 30-ig tartó hosszabbítás is...

Erste kommentár

Az angol jogrend szépségbe közbeszólt. Nem lesz március 20-án újabb szavazás a megállapodásról, mert a precedens jog nem engedi. Így a június 30-ig tartó hosszabbítás is értelmét veszti. Ez azt jelenti, hogy vagy sikerül elérni egy hosszabb, 9-12 hónapos kilépés eltolást, vagy akár az 50-dik cikkely visszavonására is sor kerülhet, még ha csak ideiglenesen is. Mindenesetre a rendezetlen kilépés valószínűsége jelenleg pici; az, hogy egy év távlatában kilépnek, az nagyobb; és annak is növekedett az elmúlt időszakban a valószínűsége, hogy új népszavazás lesz, és esetleg mégsem lépnek ki a végén. Ezek pedig a pozitív forgatókönyv irányába való eltolódást mutatnak. Mindezek ellenére a font az elmúlt napokban inkább korrigált, azaz csökkent az árfolyam az euróval szemben.


A DAX továbbra is az ellenállási szintek környékén van, és ma is itt oldalazhat, akár egy pozitív zárással. A BUX az OTP vezetésével nagy forgalommal kitört tegnap egy csésze formációból, ami azt sugallja, hogy cirka egy év távlatában 48.000 pont környékére emelkedhet az index. A mai napon ezt meg kellene erősíteni, ami azt jelenti, hogy 41.609 pont fölött marad az index. Vagyis akár még egy kisebb csökkenés is beleférne a mai napba.

Újabb vevők jöttek az amerikai részvénypiacra

Továbbra is kitart a bika az amerikai részvénypiacokon, miután tegnap is sikerült a kritikus 2.815 pontos szint felett zárnia az S&P500 indexnek. Mindezt 0,4%-os emelkedéssel érte el, miközben a Dow és a Nasdaq 0,3%-kal kerültek feljebb. Az EPFR adatai szerint az elmúlt héten idén még nem látott mértékű, 25,5 milliárd dollárnyi tőkebeáramlás volt tapasztalható amerikai részvényalapokba, ami annak a jele, hogy az eddig partvonalon lévő befektetők (akik szép számmal lehettek) is elkezdtek bevásárolni, miután nem akart érkezni egy nagyobb korrekció. Ez pedig rövidebb távon még tovább hajthatja a piacot.


A mai napon veszi kezdetét a Fed kétnapos kamatdöntő ülése, ahol gazdasági előrejelzéseiket és kamatvárakozásaikat (dot plot) is frissítik a jegybankárok. A New York-i Fed volt elnöke, William Dudley szerint a mostani ülés során továbbra is a kiváró monetáris politika fontosságát hangsúlyozhatja a jegybank. A mérlegleépítés kapcsán elképzelhetőnek tartja, hogy a Fed előáll a pontos részletekkel. A piaci várakozás ezzel kapcsolatban az, hogy nagyjából idén, év vége felé véget érhet a jegybank mérlegleépítése. Dudley szerint azonban akár már az idei év második felében újra emelhet a Fed, amennyiben az inflációs folyamatok ebbe az irányba mutatnának.


Nagyjából egy héten belül szoftver frissítéseket eszközöl a Boeing a 737-es Max típusú repülőgépeken, illetve ehhez kapcsolatos tréningeket biztosít a pilótáknak, nyilatkozta Dennis Muilenburg vezérigazgató a hétvégén a Reutersnek. Ezzel szeretnék garantálni azt, hogy ne fordulhasson elő többé az etiópiai és indonéziai esetekhez hasonló szerencsétlenség.

Nagyot nyerhetnek az amerikai farmerek

Iránytalanság jellemezte az ázsiai piacokat ma reggel. A Shanghai index 0,2%-ot, a Nikkei 0,1%-ot csökkent, míg a Hang Seng stagnált.


Kína jelentős mennyiségű amerikai mezőgazdasági termék vásárlására tett ajánlatott a kereskedelmi tárgyalások részeként. A következő 2-5 évben megháromszoroznák az USA-ból származó élelmiszerek importját, aminek örülhetnek az amerikai farmerek.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Ma jelent a Waberer’s

Ma tőzsdezárás után teszi közzé IV. negyedéves eredményét a Waberer’s.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben