Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megint leszavazták

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. március 13.   09:24

Erste kommentár Megint leszavazták a Brexit megállapodást, így May újabb vereséget szenvedett. Ugyan a mai napon szavaznak a „no-deal” kilépésről, amely nagy valószínűséggel nemleges választ kap, így...

Erste kommentár

Megint leszavazták a Brexit megállapodást, így May újabb vereséget szenvedett. Ugyan a mai napon szavaznak a „no-deal” kilépésről, amely nagy valószínűséggel nemleges választ kap, így holnap jön a határidő kitolása, vagyis a probléma továbbra sem lesz megoldva, csak elodázva. Az EU parlamenti választásokig húzhatják a határidőt, ami május 23-a. Ha ez utánra tűznék ki a kilépés dátumát, akkor részt kellene venniük az EU parlamenti választásokon. Ennek különben elég nagy a valószínűsége, hiszen egyre komolyabban merül fel az újabb referendum szükségessége. Ugyanis egy kéthónapos kitolás sem segít sokat, hiszen ha két év alatt nem tudtak tető alá hozni egy elfogadható megállapodást, akkor kicsi a valószínűsége, hogy két hónap alatt sikerül olyan változtatásokat elérni, ami átmegy a brit parlamenten, pláne úgy, hogy az EU nem akarja újranyitni a tárgyalásokat. Így a font a technikai szint elérését követően újra erősödni kezdett.


A Boeing súlya a Dow Jones indexben 10 százalék, a legnagyobb az összes komponens közül. A tegnapi újabb 5 százalékos csökkenés annak eredményeként, hogy egyre több ország tartja a földön ezeket a gépeket, így a Dow Jones indexet húzta le, míg az S&P500 és a Nasdaq indexekre kisebb hatással volt. Mindenesetre enyhe negatív hangulatban kezdődött a kereskedés Európában, de napközben fordulatra számítunk. Itthon emelkedünk, ami erősödhet a nap folyamán.

Nem bízik a világ a Boeingben

Vegyesen zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek. Az S&P500 0,3%-kal, a Nasdaq 0,4%-kal emelkedett, míg a Dow a Boeing további esése miatt 0,4%-kal esett vissza.


Hiába találta az amerikai Szövetségi Légiközlekedési Testület (FAA) biztonságosnak a Boeing 737 MAX 8, illetve 9 típusú repülőgépeket, több ázsiai ország mellett tegnap egész Európa és Ausztrália is csatlakozott a típusok bojkottjához. Ez az EU-ban nem csak annyit tesz, hogy az itteni légitársaságok nem repülhetnek ezekkel a típusokkal, de az európai légtérbe sem repülhetnek be ezek a gépek. A Boeing továbbra is az amerikai Szövetségi Légiközlekedési Testület véleményét tartja mérvadónak, így ahol nem kötelező, ott nem kényszeríti földre gépeit. Vagyis az USA-ban továbbra is repülnek ezek a gépek, azonban sok utas nem volt hajlandó felszállni rájuk, ami végül akár ott is bojkotthoz vezethet. A Boeing szerint heteken belül érkezhet a frissítés az érintett típusok repülésvezérlő szoftveréhez, ezeknek a nem megfelelő ismerete vezethetett a szerencsétlenségekhez. A részvények árfolyama ezzel továbbra is nyomás alatt van, tegnap 6%-kal került lejjebb.

Gyengén kezdte az évet a japán ipar

Csökkenés jellemezte a mai ázsiai kereskedést. A Hang Seng 0,6%-ot, a Nikkei 1%-ot, a Shanghai index pedig 1,1%-ot csökkent.


Még a vártnál is gyengébb lett a januári gépipari rendelésállomány Japánban. A várt 2,1% helyett 2,9%-kal csökkentek a megrendelések, ami az ipar és a gazdaság gyenge teljesítményére utal. A termelői árindex viszont egy hajszállal emelkedett, februárban 0,8% lett a korábbi 0,6% után.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben