Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Bizarr munkaerőpiaci adat az USA-ból

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. március 8.   15:22

Folytatódik a korrekció a tengerentúli piacokon, a határidők 0,9-1,1% körüli mínuszban tartózkodnak piacnyitás előtt. A várt 180 ezerrel szemben csupán 20 fővel bővült a nem-mezőgazdasági foglalkoztatottak száma az USA-ban februárban, ami jóval elmarad az...

Folytatódik a korrekció a tengerentúli piacokon, a határidők 0,9-1,1% körüli mínuszban tartózkodnak piacnyitás előtt.

A várt 180 ezerrel szemben csupán 20 fővel bővült a nem-mezőgazdasági foglalkoztatottak száma az USA-ban februárban, ami jóval elmarad az egészséges munkaerőpiacra jellemző 200 ezer körüli értéktől. Ezt leszámítva azonban jó képet fest a munkaerőpiacról a szokásos pénteki adatok többi része: a munkanélküliségi ráta 3,8%-ra csökkent a korábbi 4, illetve a várt 3,9%-kal szemben, míg az átlagos órabérek 3,4%-os növekedést mutattak év/év alapon (előző hó: 3,1%, konszenzus 3,3%), ami a mostani ciklus csúcsát jelenti. A váratlanul alacsony növekedés a nem-mezőgazdasági foglalkoztatottak számában nem teljesen szokatlan, 2016-ban és 2017-ben is volt egyszer-egyszer egy hasonló adat. Az előző havi 311 ezres bővüléssel együtt nézve, pedig nem is olyan rossz a két érték átlaga. Ezzel messzemenő következtetést még korai lenne levonni a mostani adatból, már csak a gyakori nagyobb revíziók miatt is. A piac ennek ellenére kicsit megijedt, a határidős indexek még nagyobb mínuszba fordultak és a dollár is kicsit gyengült az euróval szemben.

A munkaerőpiaci adattal szemben a lakáspiaci adatok ezúttal kifejezetten jók lettek. Januárban évesített alapon 1,23 millió lakás építését kezdték meg az USA-ban, ami 18,6%-os növekedés hó/hó alapon a várt 11%-kal szemben. A kiadott építési engedélyek száma 1,345 millió lett évesítve 1,4%-os növekedést mutatva hó/hó alapon a várt 3%-os visszaeséssel szemben.

Theresa May ismét nyomást próbált helyezni a brit képviselőkre. Mai parlamenti vitában már azzal fenyegette a képviselőket, hogy amennyiben nem szavazzák meg a megállapodás tervezetét, akkor akár el is maradhat a Brexit.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben