Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Óriási hozamcsökkenést hozott az EKB

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. március 8.   10:07

Új EUs javaslat az ír határ problémájára Hullámvasútra kerültek tegnap az európai részvényindexek. Az EKB 13:45-kor megjelenő döntésére, a továbbra is laza monetáris politikára először pozitívan reagáltak...

Új EUs javaslat az ír határ problémájára

Hullámvasútra kerültek tegnap az európai részvényindexek. Az EKB 13:45-kor megjelenő döntésére, a továbbra is laza monetáris politikára először pozitívan reagáltak a részvények, aztán nem sokkal később a növekedési előrejelzés bejelentésére hamar esésbe váltottak a piacok. A CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 0,5%-ot, a DAX pedig 0,6%-ot csökkent.


A 10 éves német kötvény hozamok hirtelen lefeleződtek, 7 bázispontra csökkentek a hozamok, a frissen bejelentett TLTRO III és a visszavágott növekedési előrejelzések miatt. A csökkenő hozamok viszont pozitívan hatottak az osztalékpapírok árfolyamára. A 10 éves olasz kötvény hozamok is tovább csökkentek, már 2,5% alatt vannak, ennél alacsonyabb szinten 2018 májusa óta nem jártak a hozamok.


Az EKB 1,1%-ra vágta vissza az idei növekedési előrejelzését, ami nem sokkal, de mégis magasabb, mint az OECD 1%-os várakozása, és elmarad a piaci konszenzus 1,4%-os értékétől. Ráadásul a Bloomberg értesülései szerint néhány jegybankár szerint még ez az előrejelzés is túlságosan optimista.


Az EU elkezdett felkészülni arra a lehetőségre, ha Trump vámokat vetne ki az európai termékekre is. A felkészülés jegyében listát írnak 20 milliárd eurónyi olyan amerikai termékről, amit érdemes lehetne vámmal sújtani.


Az EU tegnap új javaslattal állt elő a Brexit kezelésére. Ez az ír határ probléma megoldására egy 6 havonta esedékes automatikus felülvizsgálatot jelentene, ami felgyorsítaná az átmeneti állapotot. Az új javaslat ugyan közeledést jelenthet, de még mindig nem egészen az, amit a britek szeretnének.

Ismét a Deutsche Bank és a Commerzbank összeolvadásáról pletykálnak

A német Focus magazin értesülései szerint az elmúlt napokban ismét intenzívebbé váltak a Deutsche Bank és a Commerzbank vezérigazgatója közti egyeztetések az összeolvadásról. A Bloomberg értesülései szerint az első negyedéves eredmény tükrében dönthetnek majd a fúzióról. Az értesülést a bankok hivatalosan nem erősítették meg.

Akár 7000 fős létszámcsökkentés is jöhet a Volkswagennél

A Volkswagennél a költségcsökkentés érdekében 2023-ig a jelenlegi 5000 főről akár 7000 főre is emelhetik a létszámleépítésben érintettek számát. A létszámcsökkentés elsősorban adminisztratív területén dogozókat érintene.

Versenyjogi aggályok az E.On-nál

Az Európai Bizottság július 23-ig meghosszabbította az E.On és az Innogy közti tranzakció vizsgálatának határidejét. Ennek oka, hogy az előzetes vizsgálat szerint az E.On nagyon erős pozícióba kerülne a lakossági szegmens esetében Németországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon is. Az E.On arra számít, hogy a tranzakció a jóváhagyást követően a második félévben zárulhat.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben