Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Forr a levegő a Brexit körül

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. február 26.   09:50

Erste kommentár Az EU egyre inkább afelé hajlik, hogy ne is legyen egyelőre kilépés 2021-ig. Azaz előbb tárgyalják végig a végleges feltételeket, a briteknek addig is legyenek képviselőik az EU parlamentben, s csak aztán...

Erste kommentár

Az EU egyre inkább afelé hajlik, hogy ne is legyen egyelőre kilépés 2021-ig. Azaz előbb tárgyalják végig a végleges feltételeket, a briteknek addig is legyenek képviselőik az EU parlamentben, s csak aztán lépjenek ki. Ez különben nagyon is észszerű javaslatnak tűnik. Ugyanakkor a munkáspárt mostanra már egy újabb népszavazás kiírását szeretné elérni a Brexit-tel kapcsolatban. Yvette Cooper és Oliver Letwin képviselők olyan javaslatot nyújtottak be, amely alapján Nagy-Britannia elkerülhetné a megállapodás nélküli kilépést, ugyanis ha nincs EU-UK megállapodás, akkor a cselekvés a parlament kezébe kerülne. Mindeközben May ma dönthet arról, hogy esetleg mégis elhalasztják a március 29-i kilépés dátumát. Ehhez a forrongáshoz és a továbbra is nyitott kérdésekhez már hozzászoktunk, sőt most igazán bizakodóak lehetünk, így talán nem meglepő, hogy a font inkább az erősebbik arcát mutatja ma reggel.


A nemzetközi hangulat kissé romlott az éjszaka folyamán, és technikailag is belefér egy kis korrekció az elmúlt napok árfolyam emelkedéseit követően. Így a DAX és a BUX is a negatív tartományban zárhat a mai napon.

Ismét megütheti a bokáját a Musk

A kezdeti emelkedés után lecsorgás jellemezte tegnap a vezető amerikai részvényindexeket. A Dow végül 0,2%-kal, a Nasdaq 0,4%-kal, az S&P500 0,1%-kal került feljebb.


Ismét meggondolatlan tweetje miatt kerülhet bajba Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója. Tegnap az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet jelezte az igazságszolgáltatásnak, hogy Musk megszegte korábbi egyezségét a szervezettel, amely szerint a Tesla-tól előzetes engedélyt kell kérnie olyan közösségi média posztok előtt, amelyek fontos, új információt jelenthetnek a befektetők számára. Azzal, hogy február 19-én Musk kitweetelte (ráadásul félreérthetően, amit csak órákkal később javított), hogy 2019-ben a Tesla félmillió autót fog gyártani, megszegte az egyezséget. Musk szerint korábban már említette ezt, a tőzsdefelügyelet azonban nem szokott kellő körültekintés nélkül megvádolni embereket. Így elképzelhető, hogy Musk-nak újabb jogi következményekkel kell számolnia, amelyek közül talán a legsúlyosabb az lenne, ha megfosztanák vezérigazgatói posztjától. Ennek azért a mostani eset miatt talán nem túl nagy a valószínűsége. Mindenesetre a Tesla részvényei 3,5%-os mínuszba kerültek piaczárás után.


Az olajár emelkedése jót tett a dallasi gazdaságnak, ami az ottani régiós Fed februári feldolgozóipari beszerzési menedzser indexéből is látszik. Az index értéke a várt 4,7 és az előző havi 1 ponttal szemben 13,1 pontra ugrott. Az USA többi részén azonban gyengébben indult az év, amiről a chicagói Fed nemzeti aktivitást mérő indexe tanúskodik. Az index értéke -0,43 pont lett a várt 0,10 és az előző havi 0,05 pontot követően. A negatív érték trend alatti növekedési ütemet jelent.


A mai napon hallgatja meg az Amerikai Szenátus Banki Bizottsága Jerome Powell Fed elnököt az elmúlt fél év monetáris politikájáról. A meghallgatás magyar idő szerint 15:45-kor kezdődik.

Száguldás után enyhe fékezés

Megtorpantak az ázsiai piacok. A Nikkei 0,4%-ot, a Shanghai 0,6%-ot, a Hang Seng index pedig 0,8%-ot csökkent, melynek hátterében profitrealizálás állhat az elmúlt napok erőteljes emelkedését követően, hiszen a Shanghai index 2015 óta a legnagyobb egynapos emelkedést mutatta fel.


A kínai tőzsdefelügyelet felkérte a brókercégeket, hogy vizsgálják alaposabban a tőkeáttételes kereskedési gyakorlatot, ami szintén hozhatott pozíció zárásokat, de a kereskedési szabályok átfogó szigorítása nem várható.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben