Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Felbomlóban a brit nagypártok

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. február 21.   10:07

Ismét pénzosztásba kezdhet az EKB Emelkedtek tegnap az európai indexek. A FTSE100 és a CAC40 is 0,7%-ot a DAX pedig 0,8%-ot emelkedett. Legutóbb hét munkáspárti parlamenti képviselő lépett ki a pártból, most pedig...

Ismét pénzosztásba kezdhet az EKB

Emelkedtek tegnap az európai indexek. A FTSE100 és a CAC40 is 0,7%-ot a DAX pedig 0,8%-ot emelkedett.


Legutóbb hét munkáspárti parlamenti képviselő lépett ki a pártból, most pedig három konzervatív párti parlamenti képviselő követte példájukat. A parlamenti nagypártoknak egyre nagyobb problémát okoz, hogy nem tudják kezelni a Brexitet, így a képviselők is elkezdtek elfordulni a klasszikus pártoktól és inkább új tömörüléseket hoznak létre.


A mai EKB jegyzőkönyvben a fókusz várhatóan a kockázatok hangsúlyozásának irányába tolódik el, ezen túlmenően egy új célzott, banki likviditást nyújtó programra (TLTRO) való utalás lehet, ami izgalomban tarthatja a befektetőket. A programot még idén meg kell újítani, különben a jövőre lejáró közel 500 milliárd eurós TLTRO jelentős monetáris szigorítással érne fel.


Trump ismét belengette, hogy ha nem sikerül az EU-val kedvező kereskedelmi megállapodást kötni, akkor vámot vethet ki az európai autógyártókra. Trump sérelmezi, hogy az amerikai autók nem elég versenyképesek az európai piacon, illetve szeretné elérni, hogy az amerikai termelést preferálják az európai autógyártók is.


Olasz lapértesülések szerint az Európai Bizottság jövő szerdán egy olyan elemzést tervez publikálni, ami elmarasztalná Olaszországot, mert a laza fiskális politikán keresztül folyamatos kockázatot jelenthet az EU számára.

Katasztrófa az Axa eredménye

Az Axa éves profitja 66%-ot esett, ennek oka, hogy az elmúlt időszakban többek között az XL csoport akvizíciójával az életbiztosítások felől az ingatlan biztosítások irányába fordult a biztosító, és a menedzsment szerint a negyedik negyedévben rendkívül magas volt a természeti katasztrófák száma illetve az okozott kár.

Tovább tudott lassulni az infláció márciusban
SZTORI

Tovább tudott lassulni az infláció márciusban

Ma tette közzé a KSH a márciusi fogyasztói inflációs...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben